Καλησπερα σας! Ειναι η πρωτη φορα που γραφω σε φορουμ και μπορει να σας κουρασω λιγο, αλλα πραγματικα θα ηθελα τη γνωμη σας για το θεμα που με απασχολει μηπως και βρω μια λυση.. Παντρευτηκα πριν περιπου 5 μηνες τον αντρα μου, μετα απο πολλες δοκιμασιες, προβληματα αλλα φυσικα και καλες στιγμες και πολλη αγαπη, υστερα απο 10 ολοκληρα χρονια σχεσης.Αυτο που τα τελευταια περιπου 2 χρονια δεν μπορω να διαχειριστω, ειναι καποιες αλλαγες στη συμπεριφορα και στον τροπο που αντιμετωπιζαμε παλιοτερα το οποιο προβλημα ειχαμε.Για να σας βαλω καλυτερα στο κλιμα, θα ξεκινησω λεγοντας πως απο την αρχη ειχαμε προβλημα με τη μητερα του που για καποιο λογο που δεν μας ειπε ποτε, δεν ηταν συμφωνη με τη σχεση μας..Μας εβαλε πολλες δυσκολιες και εμποδια, ομως ειχα τη στηριξη του αντρα μου και ολα τα ξεπερνουσαμε μαζι.Γενικοτερα ειχαμε πολυ καλη επικοινωνια, κατανοηση ο ενας προς τον αλλο, αγαπη, τρυφεροτητα και στηριξη..Οι τσακωμοι μας οι πρωτοι αρχισαν το δευτερο χρονο της σχεσης μας με αιτια φυσικα λογια και πραξεις της μητερας του, που οντας σχεδον παιδια τοτε (21 χρονων περιπου), δεν μπορουσαμε να ελεγξουμε πληρως και να τα αφησουμε στην ακρη ωστε να μην επηρεαζουν τη σχεση μας.Οταν πια με τα χρονια καταλαβαμε οτι δεν εχει κανενα νοημα να μαλωνουμε για προβληματα που θελουν να μας δημιουργησουν τριτοι, αλαξε κατα πολυ ο τροπος που συμπεριφερομασταν προς το καλυτερο φυσικα και κυριως ο δικος μου(γιατι εγω ειχα υποστει προσβολες και βρισιες και αλλα τετοια ωραια κυριως!). Να τονισω οτι μιλαμε για πολυ μεγαλες δυσκολιες που δεν θελω να αναφερω συγκεκριμενα που τελικα τις ξεπερνουσαμε μαζι παντα συζητωντας και συμφωνοντας σε μια λυση σε ολα. Ο αντρας μου παλιοτερα σε εναν καβγα δεν ηταν ο τυπος που θα φωναζε ή θα προσεβαλε τον αλλο και γενικοτερα δεν του αρεσει να καβγαδιζει, χωρις αυτο να σημαινει οτι κανει και οτι μπορει για να μην προκαλει τους αλλους σε καβγα..Αφου λοιπον περασαν τα χρονια και μας ηρθαν και αλλες δυσκολιες αρχισαμε να χανομαστε..να μην επικοινωνουμε, να μην μπορουμε να συζητησουμε, ο καθενας να λεει την αποψη του χωρις τις περισσοτερες φορες να ερχεται στη θεση του αλλου και ετσι αρχισαμε να ξεφευγουμε απο τα ορια, να μην εχουμε σεβασμο, να βριζομαστε και τελικα να θαβεται το ενα προβλημα μετα το αλλο κατω απο το χαλακι και με το παραμικρο να γινεται χαμος!Ο χρονος της προετοιμασιας του γαμου μας ηταν ομαλος και χωρις πολλες διαφωνιες και προβληματα, ηταν μια καλη περιοδος θα ελεγα για εμας.Τωρα θα μου πειτε γιατι ενω εβλεπα συμπεριφορες που δεν μου αρεσαν και δεν μπορουσα να διαχειριστω αποφασισα να παντρευτω..? Η απαντηση ειναι οτι αγαπω τον αντρα μου πολυ, ειχα κανει και συνεχιζω να κανω υπερανθρωπες προσπαθειες για να ξεπερασουμε το οποιοδηποτε προβλημα και περα απο αυτα πιστευα παντα οτι ολα μπορουν να αλλαξουν αν το θελουμε κι οι δυο.Το θεμα ειναι ομως οτι λογω ελλειψης επικοινωνιας και κατανοησης πια, εχω ερθει σε αδιεξοδο και δεν ξερω τι να κανω..Μαλωνουμε πλεον πολυ συχνα για αστεια εως σοβαρα θεματα, και αρχισε να με κρινει και να με προσβαλει πολυ ασχημα, αρχισε να με ταπεινωνει, να με κανει να αισθανομαι αχρηστη.....Ξεφευγω κι εγω στους καβγαδες μας, δεν θα προσπαθησω να ριξω ολο το φταιξιμο πανω του, αλλα ειναι κουβεντες πολυ ασχημες και αδικες που επαναλαμβανονται και με ενοχλουν πολυ και οι περισσοτερες δεν αντιστοιχουν στην πραγματικοτητα.Το καινουργιο μετα το γαμο ειναι οτι οταν καπου εκφρασω μια αποψη που δεν του αρεσει ή κανω μια ερωτηση που παλιοτερα δεν τον ενοχλουσε, λεει δυο τρεις κουβενετες που με καρφωνουν κατευθειαν στην καρδια, παιρνει το αυτοκινητο και φευγει, και μετα μου στελνει μηνυματα οτι για ολα παντα φταιω εγω που ξεκινω τους καβγαδες!Και ετσι παει τωρα για πολυ καιρο...Θελω να επισημανω κατι ακομα που θεωρω σημαντικο. Ο τροπος που μεγαλωσε ηταν πολυ ακαταλληλος και εχει πολλα οικογενειακα καταλοιπα, και φοβαμαι πως με τα χρονια ολα αυτα θα βγουν και στην οικογενεια που ενδεχομενως φτιαξω κι εγω μαζι του.Ασκει επανω μου ψυχολογικη και λεκτικη βια και δεν ξερω αν καποια στιγμη αυτο γινει και σωματικη(αν και δεν θελω να το πιστευω υστερα απο 10 χρονια που ειμαι μαζι του οτι θα φτασει ποτε να κανει τετοιο). Το κλιμα που μεγαλωσα εγω ηταν ακριβως το αντιθετο, μια ομορφη, ηρεμη οικογενειακη ζωη με ομορφα παιδικα χρονια, με σεβασμο μεσα στην οικογενεια μου και ποτε δεν ειχα ζησει τετοιες καταστασεις...που τωρα δεν ξερω πως να αντιμετωπισω και αν τελικα αξιζει να σωσω τον γαμο μου, αν και οσο μπορω..Ο αντρας μου ειναι πλεον αρνητικος σε καθε συζητηση, η καθε προσπαθεια καταληγει σε τσακωμο, σε κριτικη, σε προσβολες και φωνες, αλλαζει γνωμη για ολα καθε 10 λεπτα, και αδυνατω να συζητησω ενα θεμα μαζι του μεχρι το τελος του επειδη θα βαλει παντα αλλο θεμα μεσα στη συζητηση και ετσι γινεται ενα μπαχαλο! Γυναικες και κυριως αντρες της παρεας, δωστε μου τα φωτα σας, ρωτηστε με οτι θελετε γιατι ειναι αδυνατο να συμπεριλαβω ολες τις λεπτομερειες και πιθανον να εχετε πολλα κενα, ηδη σας κουρασα πολυ....ευχαριστω εκ των προτερων!