Θετικά και αρνητικά ψυχοφαρμάκων
Ως γνωστόν τα ψυχοφάρμακα και ειδικά τα αντιψυχωσικά έχουν τεράστιες παρενέργειες.Όλοι παραπονούμαστε για αυτές και πολλές φορές είναι η αιτία για να διακόψουμε την αγωγή μας.
Παρατηρώ πως πολλές φορές ρίχνουμε το φταίξιμο σε αυτά και για άλλα προβλήματα όπως τα αρνητικά συμπτώματα και τα γνωστικά μιλώντας για την ψύχωση.
Είναι όμως δυνατόν να εντοπίσουμε αν το πρόβλημα το προκαλούν τα ψυχοφάρμακα ή η ίδια η πάθηση όταν οι διαχωριστικές γραμμές είναι τόσο λεπτές;;
Μιλώντας για την δική μου περίπτωση όταν είχα κόψει τα φάρμακα,ναι υπήρχε ένα ξελάφρωμα αλλά όχι πολύ μεγάλο για να πω πως θα επιδιώξω να τα σταματήσω ξανά.Όταν άρχισα να υποτροπιάζω όμως υπήρχε δυσκολία στη σκέψη,ένιωθα πως έχανα τον εαυτό μου,υπήρχε μια περίεργη αίσθηση όταν ήμουν σε κίνηση,είχα δυσκολία στην μνήμη.
Με την αγωγή ξεπεράστηκαν τα θετικά συμπτώματα,βελτιώθηκε η μνήμη αλλά στη σκέψη αντιμετωπίζω ακόμα δυσκολίες.Παρατηρώ πως δεν μπορώ να επιχειρηματολογήσω κ δυσκολεύομαι να εκφραστώ,να αναλύσω κ να αναπτύξω μια άποψη.Είμαι αισιόδοξος όμως πως θα ξεπεραστεί κ αυτό το εμπόδιο με τον χρόνο.Είδα επίσης βελτίωση και στα αρνητικά.
Πλέον είμαι σε δόση συντήρησης και αν κ υπάρχουν δυσκολίες τουλάχιστον δεν ζω τον εφιάλτη της ενεργούς φάσης της ψύχωσης και παλεύω να βελτιωθώ.
Είμαι υπέρ των ψυχοφαρμάκων γιατί νομίζω είναι ο ευκολότερος τρόπος να επανέλθεις στην πραγματικότητα και να αποκτήσεις κ πάλι την ζωή σου.Δεν τα ρίχνω όλα σε αυτά γιατί ξέρω πως οι επιπτώσεις της ασθένειας που έχω είναι μεγάλες κ επηρεάζουν όλες τις πτυχές της ζωής μου.
Ποια είναι η γνώμη σας για τα ψυχοφάρμακα;;Γράψτε για τα θετικά και τα αρνητικά τους.