Γεια σε ολους! Ειμαι νέος εδω και δεν ξερω και χρειαζομαι τη βοηθεια σας! Είμαι 18 χρόνων και σε δύο βδομάδες δινω πανελλήνιες Όλα στη ζωή πάνε σκατά Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ σε τίποτα οτιδήποτε και να κάνω μου φαίνεται βουνό Ξεχνάω πολύ εύκολα πράγματα Και δεν μπορώ να συγκεντρώσω τις σκέψεις μου Από μικρός ήμουν κλειστός σαν χαρακτήρας ντρεπόμουν αρκετά ενώ όταν ήμουν μόνος μου με έπιαναν κρίσεις πανικού και είχα έντονους πόνους στο στομάχι Φίλους δεν είχα παρά μόνο αυτούς που έβλεπα στο σχολείο Μερικοί από αυτούς προσπαθούσαν να με προσεγγίουν αλλά εγώ αδιαφορούσα το μόνο που ήθελα είναι να είμαι σπίτι μου και είτε να βλέπω τηλεόραση είτε να παίζω βιντεοπαιχνίδια ... Παρολαυτα οι βαθμοι μου στο σχολείο ήταν ικανοποιητικοι καθώς δεν είχα πέσει ποτέ κάτω από το 17 Το καλοκαίρι πήγαινα στο εξοχικό μου οπου ούτε εκεί είχα πολλές παρέες Το μόνο που έκανα ήταν να ακολουθω την αδερφή μου στην δικη της παρέα χωρίς όμως να συμμετέχω αρκετά στις συζητήσεις τους Όλα αυτά μέχρι πέρυσι όπου κατάλαβα πως πρέπει πλέον να ανεξαρτητοποιηθ Έτσι λοιπόν το περσινό καλοκαίρι ξεκίνησα σιγά-σιγά να κάνω νέους φίλους Γνώρισα και αρκετές κοπέλες και με κάποιες από αυτές έπαιξε φάση Γνώρισα και ένα πολύ καλό παιδί και πλέον έχει γίνει σαν αδερφός μου Ας μπουμε όμως στο πρόβλημα μου Η χρονιά φέτος ξεκίνησε πολύ θετικά Αν και είχαμε μια μεγάλη απώλεια στην οικογένεια μου μέσα μου που βρήκα το κουράγιο και την δύναμη να σταθω στα πόδια μου Κάθως όμως οι μέρες περνούσαν και προσπαθούσα να επικεντρωθώ όλο και πιο πολύ στα διαβάσματα μου άρχισα να κλείνομαι στον εαυτό μου μέρα με τη μέρα Η επίδοση μου στα μαθήματα μειώθηκε κατακόρυφα Οτιδήποτε και αν διάβαζα μου φαινότανε κινέζικα Η επικοινωνία με την οικογένειά μου και να τους φίλους μου μειώθηκε αρκετά καθώς δε μπορώ να συγκεντρωθώ σε αυτά που μου λένε και σε αυτά που θέλω να πω Θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι πραγματικά συμβαίνει; Έχω πάει σε ψυχολόγο και δεν έχει βρει κάτι όλα αυτά τα στηρίζει σε θέμα άγχους για τις πανελλήνιες όμως δε νιώθω άγχος κανένα απολύτως Για το πρόβλημα συγκέντρωσης και της μνήμης επισκέφτηκα και έναν νευρολόγο ο οποίος μου σύστησε να κοιμάμαι περισσότερο κάτι το οποίο τήρησα χωρίς κανένα όμως αποτέλεσμα Έκανα ακόμα και εξετάσεις για θυροειδή μου βγήκαν καλές Η μόνη σκέψη που μου περνάει από το μυαλό είναι πως ειμαι χαζός και άχρηστος και δεν θα κάανω τίποτα στη ζωή μου