Κοινωνιολογία, Κοινωνική Ανθρωπολογία & Ψυχολογία
Είμαι μαθήτρια 3ης Λυκείου και θέλω να σπουδάσω Ψυχολογία, αλλά οι βάσεις είναι αρκετά υψηλές (ΕΚΠΑ & Πάντειο Πανεπιστήμιο) και δεν είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρω να περάσω. Με ενδιαφέρει όμως επίσης η Κοινωνιολογία, και ακόμα περισσότερο η Κοινωνική Ανθρωπολογία. Εκεί οι βάσεις είναι σχετικά χαμηλές (ειδικά της Κ.Α.) και πιστεύω πως μπορώ να περάσω. Επειδή όμως ο στόχος μου είναι να γίνω ψυχολόγος, έχω κάποιες ερωτήσεις:
1) Εάν περάσω Κοινωνιολογία, γίνεται με κάποιον τρόπο -στα πλαίσια των σπουδών Κοινωνιολογίας- να βγω ψυχολόγος? Π.χ. εάν επιλέξω κάποια συγκεκριμένα μαθήματα επιλογής?
2) Γίνεται να κάνω μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία εάν σπουδάσω Κοινωνιολογία? Και αν ναι, θα μπορώ έτσι να εξασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου?
3) Εάν έχω σπουδάσει Κοινωνιολογία, και παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια Ψυχολογίας, θα μπορώ μετά να εξασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου?
4) Εάν περάσω Κοινωνική Ανθρωπολογία, γίνεται με κάποιον τρόπο -στα πλαίσια των σπουδών Κ.Α.- να βγω ψυχολόγος? Π.χ. μέσω κάποιας εκειδίκευσης?
5) Γίνεται να κάνω μεταπτυχιακό στην Ψυχολογία εάν έχω σπουδάσει Κοινωνική Ανθρωπολογία? Και αν ναι, θα μπορώ έτσι να εξασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου?
6) Εάν έχω σπουδάσει Κ.Α., και παρακολουθήσω κάποια σεμινάρια Ψυχολογίας, θα μπορώ μετά να εξασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου?
Να διευκρινίσω πως με ενδιαφέρει η Συμβουλευτική Ψυχολογία :)