Γεια σας παιδιά,ένα συγγενικό μου πρόσωπο πάσχει από σχιζοφρένεια και παράνοια και θα ήθελα να ρωτήσω,τι βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και πως αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους.Ευχαριστώ.
Printable View
Γεια σας παιδιά,ένα συγγενικό μου πρόσωπο πάσχει από σχιζοφρένεια και παράνοια και θα ήθελα να ρωτήσω,τι βιώνουν αυτοί οι άνθρωποι και πως αντιλαμβάνονται το περιβάλλον τους.Ευχαριστώ.
στον καθενα ειναι διαφορετικα αν και καποια ειναι κοινα συνηθως ειναι ψευδαισθησεις και παρανοικες ιδεες..
Τα κυρίαρχα συναισθήματα είναι κυρίως φόβος,θλίψη,τρόμος κ.α. Γενικά υπάρχει συνήθως άγχος σε ακραίο βαθμό,παράνοια δηλαδή διαστρέβλωση της πραγματικότητας συνοδευόμενη με ψευδαισθήσεις που κάνει κάποιον να βιώνει την απόλυτη δυστυχία.Επίσης υπάρχουν και τα αρνητικά συμπτώματα που είναι πράγματα που κάποιος χάνει από την πάθηση σε σχέση με έναν φυσιολογικό,όπως απρόσφορο συναίσθημα,αβουλισία,χάνει ς δηλαδή τα ενδιαφέροντά σου και δεν έχεις το κίνητρο για να κάνεις πράγματα,κοινωνική απόσυρση,είναι τα κύρια.
Γενικά είναι βάρβαρη πάθηση που επηρεάζει το σύνολο της ζωής του ασθενή.
Τα φαρμακα ποσο της 100./ βοηθανε?
εγω θα συμπληρωνα (και δεν ειναι απο αυτα που εχω διαβασει) πως αυτα τα ατομα εχουν συνηθως μια ιδεα μεγαλιωδες για τον εαυτο τους, νομιζουν πως ειναι θεοι. μπορει να εχουν οπτικα ή ακουστικα ερεθισματα τα οποια δεν υπαρχουν στην πραγματικοτητα αλλα ειναι δημιουργηματα της φαντασιας τους...μπορει να εχουν εσφαλμενη αντιληψη και να αντιλαμβανονται διαφορετικα οτιδηποτε...μπορει να εχουν ξεσπασματα κρισεων τα οποια συνοδευονται απο ομιλια χωρις ακολουθεια φρασεων και νοηματων... κυριως αυτοι οι ανθρωποι βιωνουν αναμεικτα συναισθηματα και δεν ειναι παντα σε θεση να αντιληφθουν τι ακριβως τους συμβαινει...
Εξαρταται το προφιλ του ατομου και τις περιβαλλοντικες αιτιες. Αλλους μπορει να τους βοηθανε 100% αλλα αν εχουν υπερβολικη πιεση και αγχος ή κανουν χρηση ναρκωτικων και αλκοολ μειωνεται η ενεργεια των φαρμακων και τα συμπτωματα γινονται χειροτερα και χρειαζονται δυνατοτερα φαρμακα.Υπαρχει και ενα 5 με 20% των ατομων με σχιζοφρενεια που ειναι ανθεκτικοι στη θεραπεια και δεν τους καλυπτουν επαρκως τα φαρμακα.Και προσοχη η ανθεκτικοτητα στη θεραπεια σχιζοφρενεια μπορει να γινει μετα απο καποια υποτροπη ενω στην αρχη μπορει να καλυπτονταν.