Originally Posted by
Chandler
Γεια σου γλυκιά μου, τι σπουδάζεις αν επιτρέπεται; Και τι θα προτιμούσες να σπουδάζεις; Και είσαι σε άλλη πόλη απο αυτή που μεγάλωσες; Εκτός από το σπουδαστικό κομμάτι στο οποίο έχεις μείνει λίγο πίσω καθώς και το κοινωνικό κομμάτι που κ αυτό λες δεν πάει τόσο καλά το οικονομικό θέμα πώς πάει; Γιατί και τα δυο φτιάχνονται -σπουδαστικό και κοινωνικό κομμάτι- σιγά σιγά και με προσπάθεια. Όοοολα όσα περιγράφεις τα έχω ζήσει στη δικιά μου φοιτητική ζωή (δε με ενδιέφερε πολύ το αντικείμενο, ένιωθα ότι έχω κάνει λάθος επιλογές, παρέες που δεν εδέναν, μοναξιά).
Η διαφορά ότι εγώ γκάζωσα να τελειώσω στην ώρα μου γιατί ήθελα να εργαστώ -το οικονομικό βλέπεις. Πραγματικά αν είχα την οικονομική άνεση θα έκανα πολλά περισσότερα χόμπι και θα γνώριζα κόσμο με κοινά ενδιαφέροντα οπότε θα έλυνα το θέμα της κοινωνικής ζωής. Αν σε παίρνει οικονομικά γράψου σε ένα χόμπι που σου αρέσει να γνωρίσεις και κόσμο. Αυτό που σπουδάζεις δε χρειάζεται να είναι όλη σου η ταυτότητα. Μπορείς να είσαι αυτή που παλεύει να τελειώσει μια σχολή αλλά ταυτόχρονα μπορεί να μαθαίνεις και άλλα πράγματα όπως μια ξένη γλώσσα, ένα χορό, κάτι.
Αφού όπως λες είναι αργά να τα παρατήσεις θα σε συμβούλευα να τελειώσεις αυτή τη σχολή και να ομορφύνεις τη ζωή σου με άλλα πράγματα μέχρι να δεις το επόμενο σου βήμα. Ίσως σπουδάσεις κάτι από την αρχή ακόμη και σε ένα ιεκ. Ίσως και να βρεις κάτι στον τομέα σου και να τη δεις ''αλλιώς''. Τέλος λες ότι θυμάσαι πριν λίγα χρόνια που ήσουν ευτυχισμένη...τι έχει αλλάξει από τότε; Μήπως άλλαξες κατοικία (γι' αυτό σε ρώτησα αν σπουδάζεις αλλού), μήπως έχασες κάτι που είχες; Φίλους, στόχους, νόημα στη ζωή; Οι αλλαγές είναι μεγάλες όταν ξεκινάμε για σπουδές, δεν είναι όλα ενθουσιώδη και ονειρεμένα όπως ίσως νομίζαμε στο λύκειο.
Λες ότι '''Νιωθω οτι η ζωη μου ειναι καπου αλλου και στο τωρα απετυχα'' και ότι νιώθεις κατεστραμένη. Πραγματικά ποτέ δεν είναι αργά να ξαναχτίσεις τη ζωή σου όπως τη θες αρκεί να βρεις αυτό που πραγματικά θες!