Quote:
Originally posted by dream84
Για τις κρισεις σκεφτηκα Φοιβη πολλες θεωριες... επεισης κ για τους πονους αλλα εδω ειναι πιο δυσκολο να δωσω εξηγησεις.. ΟΛΑ τα εψαξα ,αγορασα ποσα βιβλια περι νευροσικες και σωματομορφες διαταραχες ,κολλουσαν πολλα αλλα και παλι ο νους μου κολλημενος οτι ειναι παθολογικα...χρησιμοι?? καπιοιοι ειπαν οτι οι πονοι μου ειναι το αιτημα μου αν εννοεις αυτο.. οτι ετσι θελω να τραβηξω την προσοχη,δεν ισχιει κατι τετοιο το εψαξα κ αυτο.... που αλλου λοιπον μπορει να ειναι χρησιμοι?
Δεν το είπα καθόλου με το σκεπτικό οτι θέλεις να τραβήξεις την προσοχή.Το είπα με το σκεπτικό οτι εσένα σου χρησιμεύει κάτι. Δεν ξέρω καν αν σου λέει κάτι αυτό, αλλά θα σου εξηγήσω τι εννοώ. Ίσως η παρουσία αυτών των προβλημάτων σε προστατεύει από κάτι άλλο το οποίο, για σένα, είναι πιο απειλητικό ακόμα και από αυτά τα προβλήματα. Για παράδειγμα,γνωρίζω έναν άνθρωπο εξαρτημένο από το αλκοόλ. Όταν κατάφερε να κάνει αποχή και δουλεύοντας με τον εαυτό του ανακάλυψε οτι το ριχνε στο ποτό για να μην αισθάνεται τον εσωτερικό του πόνο. Ακόμα και ξέροντας πόσο κακό έκανε στον εαυτό του να μεθάει και να χάνει τη συνείδησ\'η του, δεν μπορούσε να το σταματήσει. Για κείνον, χωρίς να το ξέρει συνειδητά μέχρι που έψαξε μέσα του, ήταν λιγότερο απειλητικό να διακινδυνεύει τη ζωή και την υγεία του καθημερινά, παρά να αισθανθεί τον εσωτερικό του πόνο.