Πως τα πάτε με την ανάρρωση σας;;
Είπα να κάνω ένα θέμα σχετικό με την ανάρρωση.Να γράψουμε τις εμπειρίες μας,τα θετικά και αρνητικά που βιώνουμε,τους στόχους μας.Eίπα να το οργανώσω κάπως και να βάλω κάποιους κανόνες.Έτσι όποιος θέλει να γράψει παρακαλώ να αναφέρει τα παρακάτω:
*Χρόνος ανάρρωσης (αν υποτροπίασε μετράει από τη στιγμή της νέας θεραπείας)
*Φάρμακα (ποια παίρνουμε,αν μας πιάνουν πολύ-λίγο-καθόλου)
*Συμπτώματα (αν έχουμε)
*Αρνητικά-Θετικά της τωρινής μας κατάστασης
*Στόχοι
Έτσι ξεκινάω με μένα:
Είμαι 28 χρονών και υποτροπίασα πριν 2,5 χρόνια.
Αυτή τη στιγμή παίρνω από φάρμακα 6mg Invega και 400 mg generics/ amisulpride (γεννόσημο του solian).Η δόση είναι η μισή της αρχικής και στα 2 φάρμακα οπτ νομίζω μιλάμε για δόση συντήρησης.
Είμαι αρκετά ως πολύ ικανοποιημένος στην δραστικότητα των φαρμάκων κ μπορώ να πω πως με έπιασαν πολύ.
Από συμπτώματα από τα θετικά δεν μου έχει μείνει κάποιο και δεν παρατηρώ πλέον να γίνομαι παράλογος.
Από αρνητικά ίσως έχει μείνει η έλλειψη ενέργειας αλλά δεν παρατηρώ αβουλισία,κοινωνική απόσυρση,αλογία που είχα στις αρχές.
Από γνωστικά σίγουρα το μυαλό μου δεν δουλεύει 100% αλλά μπορώ να συγκεντρωθώ να διαβάσω,δεν έχω τρομερά προβλήματα μνήμης και μπορώ να πω πως μαθαίνω καινούρια πράγματα με λίγη προσπάθεια.
Σίγουρα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης σε όλους τους τομείς.
Ξεκινάω με τα θετικά της τωρινής μου κατάστασης:
1)Στήριξη από το οικογενειακό μου περιβάλλον
2)Στήριξη από τους φίλους μου που έμειναν δίπλα μου
3)Θα έλεγα πως έτυχα καλό γιατρό και είμαι ικανοποιημένος με τη σχέση μου μαζί του και πως τον εμπιστεύομαι
4)Τα οικονομικά μας δεν είναι καλά αλλά παρόλα αυτά μου δίνουν μια ασφάλεια προς το παρόν
Τα αρνητικά:
1)Παράτησα την σχολή μου
2)Δεν έχω δουλέψει στην ζωή μου πέρα από την δουλειά των γονιών μου που και εκεί δεν κάνω κάτι το εξειδικευμένο
3)Μειωμένη αυτοπεποίθηση
4)Εξάρτηση οικονομική με ότι αυτό συνεπάγεται
Στόχοι:Θέλω να συνεχίσω να βελτιώνομαι και για αυτό θέλω φέτος να διαβάσω 12 βιβλία μέχρι το τέλος της χρονιάς,να εντάξω την γυμναστική στο πρόγραμμά μου,να πάρω το δίπλωμα οδήγησης,να κάνω 3 courses στο www.coursera.org,να συνεχίσω να ασχολούμαι μόνος μου με τα ισπανικά που η αλήθεια είναι πως θέλουν πρόγραμμα κάτι που μου λείπει.:p