Originally Posted by
fani78
Ο γιος μου ξαφνικά εδώ και μερικές μέρες, είναι πολύ ανήσυχος την ώρα που είναι να πάει για ύπνο. Δηλώνει ότι φοβάται και θέλει να κοιμηθεί μαζί μου, πηγαίνει στο κξρεβάτι του αδελφού και τελευταία τη βγάζει στον ένα καναπέ με όλα τα φώτα αναμένα κι εμένα στον απέναντι καναπέ. Με τίποτα δε θέλει να πάει στο δωμάτιο του, γιατί έχει τέρατα, δε θέλει καθόλου να μείνει μόνος του το βράδυ και αν τυχόν ξυπνήσει ακόμα και νωρίς το πρωί φοβάται μέχρι και στην τουαλέτα να πάει. Α, και σήμερα αρνήθηκε να κατέβει μόνος του τις σκάλες, γιατί φοβόταν. Δεν έχει συμβεί κάτι άσχημο ή συνταρακτικό τελευταία, γενικά καμία αλλαγή, πέραν του ότι έκλεισαν τα σχολεία, δεν το αφήνω ανεξέλεγκτα στην τηλεόραση, δεν τον έχουμε ποτέ κοροϊδέψει ή αμφισβητήσει σχετικά με τους φόβους του και πργματικά δεν έχω ιδέα γιατί μπορεί ξαφνικά να άπέκτησε τόσο φόβο.
Πριν προσφύγω σε ειδικό, γιατί τα οικονομικά μας δύσκολα θα το αντέξουν, θα ήθελα ναξέρω τι μπορεί να προκάλεσε τέτοια συμπεριφορά και πώς αλλιώς να τον βοηθήσω να την αποβάλει. Εχω δοκιμάσει συζητήσεις περί λογικής και φαντασίας, περί παραμυθιών και περί πραγματικότητας, περί της δύναμης του μυαλού μας (απλουστευμένα όλα αυτά εννοείται), έχουμε διαβάσει βιβλία, τον έχω αφήσει να κοιμήθεί όπου θέλει όπως θέλει,αλλά αρχίζω πρώτον κι ανησυχώ και δεύτερο να μην αντέχω να κόβω βόλτες μες το σπίτι όλη νύχτα. Εννοείται ότι έχει χάσει τον ύπνο του κι αναρωτιέμαι πόσο κακό γίνεται στην υγεία του. Διάβασα ότι συμβαίνει αυτό καμιά φορά σ αυτές τις ηλικίες και περνάει, αλλά είναι έτσι; Και τι κάνουμε μέχρι τότε; υπάρχει κάποιος τρόπος να τον βοηθήσω;
Ευχαριστώ