Καταγγελία στον Υπουργό Υγείας για τα ιδιωτικά ψυχιατρεία
την παρακάτω καταγγελία την έστειλα στον Κ. Κουρουμπλή :
Quote:
Το σπινάρη είναι ένα από τα ιδιωτικά ψυχιατρεία - θεραπευτήρια. Αυτές οι υποδομές παραπέμπουν σε μια κοινωνία που ζει σε καταστάσεις ακραίου φασισμού και ακραίων βασανιστηριών από τους συγγενείς των ασθενών με τη πλήρη στήριξη του κράτους. Δεν αποσκοπούν στην θεραπεία αλλά στον ακραίο σωφρονισμό και στη ακραία τιμωρία με πρόσχημα τα κοινωνικά πρότυπα.
Το "θεραπευτήριο *****" η μεγαλύτερη ιδιωτική ψυχιατρική φυλακή στη Μακεδονία, είναι ο φόβος κάθε ανθρώπου που διώκεται από τους δικούς του.
Με το που μπει κάποιος περνάει 2 βδομάδες σε μια από τις 4 απομονώσεις του κτηρίου. Με ενέσεις βαριά φάρμακα και ζωική συμπεριφορά. Τρώει φαγητά ποτισμένα με ουσίες πίνει νερό με ουσίες. Χωρίς τσιγάρο και καφέ σε ένα δωμάτιο 1Χ2 με ένα σιδερένιο κρεβάτι χωρίς στρώμα.
Οι συγγενείς που επισκέπτονται τους παρουσιάζουν χλιδή και υπευθυνότητα. Πάντα η κατάσταση του ασθενή λένε ότι είναι βαριά και ότι πρέπει να μείνει λίγες μέρες μόνος του να ηρεμήσει στην απομόνωση. Πάντα βρίσκουν λόγους για να δικαιολογήσουν την ακραία συμπεριφορά τους και οι συγγενείς νιώθουν ότι βοηθήσανε και βοηθάνε.
Τα πράγματα είναι άσχημα όταν βγαίνει από την απομόνωση. Όταν το σπινάρη δεχθεί να έχει επισκεπτήριο τα πράγματα είναι άσχημα. Ήδη τους πείσανε τους συγγενείς ότι πρέπει να είναι φυτό από τα φάρμακα για να γίνει καλά.Κανένας από τους 150+ μόνιμους ασθενείς (φυλακισμένους από τους συγγενείς τους) δε μιλάει κανένας δεν έχει έκφραση. Τον πηγαίνουν σε δωμάτιο με 4-5 από αυτούς.
Σε αυτό το δωμάτιο το λιγότερο που θα μείνει θα είναι 3 ολόκληρους μήνες. Το μοναδικό κρέας που θα τρώει κάθε κυριακή είναι σάπιο κοτόπουλο. Τις υπόλοιπες μέρες θα τρώει πατάτες βραστές φασολάδα και μακαρόνια. Τα γουρούνια που μεγαλώνουν με τα αποφάγια στην αυλή σφάζονται μόνο του Αγίου Νικολάου και αυτό γιατί τον Σπινάρη τον λέγανε Νίκο.
Εγώ που ήμουν στην απομόνωση μέσα στο κοτόπουλο βρήκα ένα κόκκινο χάπι, πεπιεσμένο ποντικοφάρμακο. Το έκρυψα σε μια ρωγμή της πόρτας της απομόνωσης και μάλλον υπάρχει ακόμα μαζί με ένα χαρτομάντιλο γεμάτο αίμα.
Τα λεφτά απαγορεύονται, στο κυλικείο πήγαινα με λίστα, περίμενα με 60 άτομα στην ουρά πρωί και απόγευμα για να πάρω ένα καφέ και ένα τοστ.
Κάθε 5 λεπτό τα μεγάφωνα φωνάζουν δυνατά 16 ώρες τις ημέρας ποιος να πάει στο τηλέφωνο και ποιος έχει επισκεπτήριο.
Κάθε βδομάδα τουλάχιστον 2 υπερήλικες πέθαιναν αφού 60 γερόντια τα έχουν δεμένα στο κάθισμα όλη τη μέρα σε 30 τετραγωνικά. Το χρώμα τους είναι ίδιο άσπρο σαν το πανί.
Όταν περνούν οι γιατροί όλοι κάθονται σε στρατιωτική προσοχή μπροστά του. Διατάζει για να αλλάξουν τα φάρμακα. Όταν απαντούσα όπως ήθελα διέταζε να με βάλουν στην απομόνωση.
Ο αλκοολικός πατέρας μου με έβαλε , την πρώτη φορά με κράτησαν 6 μήνες, με φάρμακα και δόσεις που δεν επιτρέπουν την ελεύθερη βούληση.
Την δεύτερη φορά ο γιατρός *****| με κράτησε 3 μήνες με ενέσεις και χάπια που συνεχίστηκαν και αφού βγήκα. Τα φάρμακα μου τα έδινε στο γραφείο του, δεν πήγαινα στο φαρμακείο.
Την τρίτη φορά ο **|*** που έκρινε από το γραφείο του ότι έπρεπε να μπω στη κλινική του με κράτησε 3 μήνες. Προσπάθησε να με σκοτώσει με 2 ενέσεις των 300 mg zypreza τον μήνα και 20 mg zyprexa το πρωί και 20 mg zyprexa το βράδυ. Η μέγιστη δόση είναι 20 mg την ημέρα. Μαζί με τεράστια δόση aloperdine. Όλα αυτά μου τα έδινε στο χέρι όταν τον επισκεπτόμουν στο ιδιωτικό ιατρείο του , πάνω από 800 ευρώ το μήνα χρέωνε το ταμείο μου.
Αυτή ήταν η τελευταία φορά που μπήκα. Βγαίνοντας με απείλησαν ότι θα με κρατήσουν 2 χρόνια την επόμενη φορά.
επιτροπές αν θέλεις να στείλεις τη καταγγελία και εκεί
δεν ξέρω αν έχεις υπόψη σου τις παρακάτω επιτροπές, νομίζω ότι θα ήταν καλό να προωθήσεις τη καταγγελία σου και εκεί.
Ειδική Επιτροπή Ελέγχου Προστασίας των Δικαιωμάτων των Ατόμων με Ψυχικές Διαταραχές
http://www.moh.gov.gr/articles/healt...kes-diataraxes
και Παρατηρητήριο για τα Δικαιώματα στο Χώρο της Ψυχικής Υγείας
https://mentalhealthhellenicobservatory.wordpress.com/