Πρόβλημα με την αδερφή μου
Καλησπέρα,
Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.
Η αδερφή μου το τελευταίο διάστημα υποστηρίζει πως οι γείτονες μας παρακολουθούν, ότι σκέφτονται άσχημα πράγματα για την ίδια και την οικογένειά μας κι ότι θα έρθει η ώρα που θα μας κάνουν κακό και τότε θα βγει η ίδια αληθινή.
Η αδερφή μου να προσθέσω πως πάντα ήταν χαρακτήρας δυναμικός, με τη δουλειά της και την ανεξαρτησία της. Κάποια στιγμή πέρασε ένα πρόβλημα υγείας (δερματικής φύσεως) και το πήρε πολύ βαριά. Από τότε άρχισα να πιστεύω ότι άρχισε να αλλάζει, να επικεντρώνεται μόνο στον εαυτό της, και κάθε φορά που αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα να σκάει όλη την οικογένεια για μέρες. Το ένα πρόβλημα έγιναν δυο και τα δύο μόνιμη κατάσταση. Είναι όλη την ώρα σκεπτική, προβληματισμένη, πιστεύει ότι την/μας ζηλεύουν και προσπαθούν να μας διαβάλλουν οικογενειακώς. Καθόταν ένα βράδυ και παρακολουθούσε ποιοι ήταν στο πεζοδρόμιο και μας έλεγε ότι μας παρακολουθούν. Κάθε φορά που την ρωτάμε αν έχει ακούσει όντως να μας συκοφαντούν, μας απαντάει "οχι" αλλά το υποψιάζεται πολύ έντονα!
Στην αρχή οι γονείς μου κι εγώ πιστέψαμε ότι είναι η ιδέα της, αλλά τώρα έχει γίνει πολύ έντονο όλο αυτό. Της προτείναμε να πάμε σε ψυχολογο, αλλά είναι ανένδοτη. Την έχω πάρει με το άγριο (στην αρχή ειδικά), ενώ πλέον της λέω ότι έχει φτάσει τους γονείς μας σε αδιέξοδο. Ο πατέρας μου έχει φτάσει στα πρόθυρα εγκεφαλικού. Η μητέρα μου είναι όλη την ώρα στεναχωρημένη. Φοβάμαι μήπως πάθουν κάτι. Κάθομαι και συζητάω με την αδερφή μου κάποιες φορές και προσπαθώ να επικαλεστώ το φιλότιμό της, της λέω ότι οι συνεχείς και παράλογοι ισχυρισμοί της θα πεθάνουν τους γονείς μας και το μόνο που κάνει είναι να με ακούει, να μου λέει "εντάξει, εντάξει, θα σταματήσω" και μετά πάλι το ίδιο βιολί! Λες και πλέον έχει πάψει να ενδιαφέρεται για τους άλλους. Σαν να μην την νοιάζει. Αυτή και οι εμμονές της να'ναι καλά!
Στο δια ταύτα τώρα: Είναι ανένδοτη για ψυχολόγο. Σκεφτήκαμε με τους γονείς μου να πάμε εμείς σε ψυχολόγο μπας και μας δώσει κάποια συμβουλή να βελτιωθεί η κατάσταση. Πιστεύετε ότι για αρχή καλά είναι; Δεν υπάρχει κάτι άλλο που μπορούμε να κάνουμε. Έχω αρχίσει και φοβάμαι γιατί διάβασα διάφορα για τη σχιζοφρένια. Έχουμε απελπιστεί:(