Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και ψυχολόγος
Καλησπέρα στα μέλη του φόρουμ.
Πάνε δύο μήνες τώρα από την πρώτη μου επίσκεψη σε ψυχολόγο για κάποια θέματα διάθεσης που είχα και προβλημάτων στις σχέσεις μου με τους άλλους ανθρώπους. Είχα μια συνεχή μελαγχολία και δυσκολία στην επικοινωνία. Πήγα λοιπόν και η ψυχολόγος βλέποντας τα χέρια μου εξεπλάγει και μου είπε "γιατί είναι έτσι τα χέρια σου;". Της είπα ότι τα πλένω συχνά και κάνω δουλειές στο σπίτι με απορρυπαντικά κλπ. "Α έχεις ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και πρέπει να πάρεις φάρμακα", μου είπε και με παρέπεμψε σε ψυχίατρο, ώστε να μου γράψει τα φάρμακα που χρειάζομαι.
Πρώτον, είναι ένας μήνας που τα παίρνω και δεν έχω δει διαφορά. Δεύτερον, συνεχίζω ψυχοθεραπεία με αυτήν την ψυχολόγο και θα πηγαίνω μια στο τόσο και στον ψυχίατρο για να βλέπει την εξέλιξή μου. Το θέμα είναι πως δυο μήνες τώρα δεν με έχουν βοηθήσει καθόλου οι επισκέψεις στην ψυχολόγο, ούτε στο ελάχιστο. Σκέφτομαι να σταματήσω και να ψάξω για άλλη/-ο. Λένε πως είναι και θέμα χημείας. Εμένα δεν μου αρέσει καθόλου ο τρόπος προσέγγισής της. Αναρωτιέμαι πως θα βρω. Δεν έχω κανέναν γνωστό, δεν μιλάω με κανέναν. Και αυτήν την βρήκα τυχαία από το ιντερνετ. Δεν ξέρω τι να κάνω. Καμία γνώμη;
Ευχαριστώ.