Υπερανάλυση - Υπεραναλύω τα πάντα σε τεράστιο βαθμό!
Καλησπέρα σε όλους/ες!
Πάσχω απο υπερανάλυση σε τεράστιο βαθμό. Όταν εννοώ τεράστιο, εννοώ ΤΕΡΑΣΤΙΟ.
Απο πιο μικρό που θυμάμαι τον εαυτό μου, θυμάμαι πως πάντα είχα μια τάση να κάνω αναλύσεις σε θέματα. Να θέλω να μάθω το "Γιατί" που λέμε. Τώρα τελευταία όμως η κατάσταση έχει ξεφύγει πάρα μα πάρα πολύ! Δεν υπάρχει λεπτό που μπορώ να ηρεμήσω, το μυαλό μου σκέφτεται συνεχώς τα ίδια και τα ίδια (η καινούρια πράγματα που συμβαίνουν) χωρίς να φτάνει σε ενα αποτέλεσμα. Ειδικά στην αλληλεπίδραση μου με αλλους, είναι το χειρότερο σημείο. Ένα παράδειγμα; Και ενα γειά να πω σε κάποιον στο δρόμο, μπορεί να κάθομαι να το σκέφτομαι ώωωρες το πώς του το είπα, πως το νόμισε αυτός κτλ, κτλ... καταλάβατε σε για τι σημείο μιλάμε! Σκέφτομαι και υπεραναλύω τις σκέψεις των άλλων και οχι μονο...! Εκτός απο το ότι σε εξουθενώνει, μπορεί σιγά-σιγά να σου δημιουργήσει κατάθλιψη και αναβλητικότητα. Την αναβλητικότητα την εχω παρατηρήσει και σε μένα (και κατάθλιψη ίσως; ), πράγματα που είναι και θέλω να κάνω, τα αφήνω!
Παιδιά ειλικρινά τι μπορω να κάνω για να απαλλαγώ απ'όλο αυτό; (η να το μειώσω τουλαχιστον). Υπάρχουν τρόποι για να το παλέψω μόνος μου; Πρέπει να απευθυνθώ σε ειδικό; Τι;; Δεν αντέχω αλλο!!!!! Η υπερανάλυση πως δημιουργείται; Που οφείλεται;
Ευχαριστώ!