παιδιά γεια σας πάλι..βρίσκομαι σε σύγχυση μορφωσιακής επιλογής..δλδ δεν ξέρω τι θα ήθελα να σπουδάσω υποθετικά πάντα μιλώντας,γιατί τα χρόνια μου έχουνε φύγει και δεν έχω άλλο χρόνο για σπουδές..ό,τι έκανα έκανα..ό,τι έμαθα έμαθα..κανονικά έπρεπε να δουλεύω εγώ τώρα αλλά λόγω του ότι δεν είχα σπουδάσει τπτ μετά το σχολείο και δεν έβρισκα δουλειά,αποφάσισα και πήγα σε ένα ιεκ..πέρυσι το ξεκίνησα..και φέτος έως του χρόνου θα το τελειώσω..2 χρόνια είναι..πιστεύω θα βρω δουλειά μέσω του ιεκ αλλιώς δεν θα πήγαινα..
εκτός απ'το ιεκ δεν έχω σπουδάσει τπτ άλλο..νομίζω το είπα αυτό..
και αυτό που σκέφτομαι τώρα είναι ότι...ποτέ δεν είναι αργά!
δλδ έχω στο μυαλό μου να τελειώσω με το καλό το ιεκ,μετά να βρω μια δουλειά σχετική με το ιεκ που θα τελειώσω και μετά στον ελεύθερό μου χρόνο να πάω να σπουδάσω κάτι άλλο!κάτι το ενδιαφέρον που θα με συναρπάσει!
κάτι που θα ανοίξει το μυαλό μου και θα με μορφώσει!
έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι αυτό?
δλδ κατά τη γνώμη σας ποιο είναι το πιο ενδιαφέρον αντικείμενο για να μορφωθεί κανείς και να πάει πιο πέρα τη σκέψη του?
Επίσης να επισημάνω ότι όλα με ενδιαφέρουν ανάλογα τη στιγμή και την ώρα..
δλδ μπορεί όλα να κινήσουν το ενδιαφέρον μου και να καταπιαστώ με τα πάντα ή με τίποτα ανάλογα την ώρα και τα κέφια..
Στον ελεύθερό μου χρόνο δλδ μπορεί να διαβάσω βιβλία όταν δε βαριέμαι αλλά για λίγο και μπορεί να διαβάσω βιβλία παντός επιστητού δεν έχω πρόβλημα..
Το θέμα είναι ότι στον ελεύθερό μου χρόνο δεν πιέζομαι να διαβάσω και χωρίς λίγη πίεση δεν υπάρχει αποτέλεσμα..δεν μαθαίνεις τίποτα ούτε εντρυφείς σε ένα αντικείμενο..
απλά περνάς την ώρα σου..κι εγώ αυτό κάνω τόσον καιρό,όποτε πιάνω βιβλίο στα χέρια μου..περνάω την ώρα μου,δεν μορφώνομαι..
Γιατί δεν εξετάζομαι πάνω σε αυτό που διαβάζω με αποτέλεσμα να μην κάνω προσπάθεια ιδιαίτερη να το καταλάβω πόσο μάλλον να το κατέχω..
Δεν ξέρω αν είμαι διατεθειμένη να σπουδάσω κάτι ακόμα κι αν είναι το πιο ενδιαφέρον πράγμα στον κόσμο γιατί την περισσότερη ώρα την περνάω χαζεύοντας,δλδ δεν μπορώ να κάτσω πολλή ώρα να διαβάσω..
Ωστόσο θα ήθελα κάποια στιγμή στη ζωή μου να πιέσω λίγο τον εαυτό μου να διαβάσει γιατί βλέπω ότι έτσι όπως το πάω δεν έχει κανένα νόημα αυτό που κάνω..
δλδ να χαζεύω και να περνάει η ζωή μου χαζεύοντας..
Με την προϋπόθεση λοιπόν ότι θα πιέσω λίγο τον εαυτό μου να διαβάσει και με την προϋπόθεση ότι θα έχω χρόνο αργότερα που θα δουλεύω να σπουδάσω κάτι..
έχετε ιδέα τι θα μπορούσε να είναι αυτό?
για σας τι είναι το πιο ενδιαφέρον αντικείμενο?και γιατί?