Πληγωμένος Εγωισμός και πως να τον ξεπεράσω ?
Καλησπέρα είμαι ο Γιάννης και είμαι 25 ετών . Πριν ένα χρόνο ακριβώς είχα έναν πολύ πολύ άσχημο χωρισμό από μία σχέση 5 χρονών , είχα γράψει και παλιότερα στο forum για το ίδιο θέμα άλλα έχουν αλλάξει πολλά από τότε .
Για μην μπω σε λεπτομέρειες , θα πω μόνο ότι από τον Αύγουστο του 2014 μέχρι και τις αρχές Απριλίου πέρασα μια πολύ περίεργη-δύσκολη φάση στην ζωή μου , υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ήμουν πολύ κοντά στην κατάθλιψη .
Όταν λέω δύσκολη φάση στην ζωή μου , δεν ήταν μόνο ο χωρισμός , είχα και άλλα ανοιχτά μέτωπα. Όταν χώρισα έγιναν και πολλές αποχωρήσεις ανθρώπων που τους θεωρούσα δικούς μου ανθρώπους(άσχετο με το χωρισμό, απλά έτυχε) Επίσης ταυτόχρονα έμπαινα 6ο έτος στην σχολή και χρωστούσα πολλά μαθήματα ακόμα, με αποτέλεσμα να έχω διαρκώς ένα άγχος . Έτσι ανακεφαλαιώνοντας είχα φτάσει σε σημείο να έχω 1-2 φίλους και να κλαίω για αυτούς που έχασα , να κλαίω για την χαμένη μου σχέση και να κλαίω για την σχολή για το γεγονός ότι δεν μπορώ να την βγάλω .
Από τότε θεωρώ ότι έχω κάνει αρκετούς προόδους και στις φιλίες και στην σχολή . Βέβαια ούτε σταθερή παρέα έχω βρει ακόμα , ούτε ξαφνικά τελείωσα με την σχολή, κάνω πολύ πολύ μικρά βήματα(ας πούμε ότι βρήκα καινούργιες φιλίες και ότι πέρασα αρκετά μαθήματα) . Στον ερωτικό τομέα όμως δεν προχώρησα πολύ , εξαιτίας μου . Το μόνο που κατάφερα ένα χρόνο τώρα είναι ένα φάσωμα με μια παλιά γνωστή που δεν είχα την τύχη να προχωρήσει σε σεξ. Το πρόβλημα μου αυτή την στιγμή είναι ο πληγωμένος εγωισμός και η ζήλεια . ( Να διευκρινίσω ότι με την πρώην δεν μιλάω και δεν γίνεται να ξανα είμαι μαζί της για χίλιους δυο λόγους . ) Προσπάθησα να μην μαθαίνω νέα της άλλα μέσω κάποιων καταστάσεων έμαθα ότι προχωράει πολύ γρήγορα η ζωή της και συγκριτικά με εμένα όταν εγώ έκανα 10 βήματα μπροστά ,αυτή κάνει χίλια. (Πήρε και πτυχίο πρόσφατα!)
Γενικά έχω πολύ δουλειά ακόμα για να ξαναβρώ τον παλιό μου εαυτό.
Για κλείσω να πω ότι δεν την έχω ξεπεράσει ακόμα , ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι το μέλλον μου αυτή η γυναικα αλλα από την μέρα που χωρίσαμε μέχρι και σήμερα την σκέφτομαι , μπορεί όχι τόσο έντονα όπως στην αρχή του χωρισμού αλλα ακόμα έρχονται στο μυαλό μου αναμνήσεις, υποσχέσεις(για το ότι θα ξανα είμαστε μαζί κάποτε) και κακές στιγμές … Ξέρω δεν είναι καθόλου λογικό να γνωρίζω ότι δεν υπάρχει μέλλον αλλα παρόλα αυτά να πιστεύω ως δια μαγείας θα αναστηθεί ο “πεθαμένος” .Ίσως να είναι και αυτό θέμα εγωισμού , ίσως να θέλω να γυρίσει μόνο και μόνο για επιβεβαίωση.
Πως επιτέλους θα πάψω να την μισώ και να την ζηλεύω? Πόσο χρόνο ακόμα να δώσω στον εαυτό μου για να την ξεπεράσει? Ως πότε θα μου κόβονται τα πόδια όταν μαθαίνω πράγματα γι’αυτή ή όταν βλέπω παλιές φωτογραφίες? Γιατί θέλω να την δω ? Το να βρώ κάποια κοπέλα άμεσα μου φαίνεται δύσκολο(αν και ορμόνες μου αρχίζουν και τρελαίνονται) ακόμα αφού ακόμα παλεύω για φιλικές σχέσεις και για την σχολή που την είχα παρατήσει αρκετό καιρό .
Χρειάζομαι επειγόντως συμβουλές κάθε μέρα έχω έναν ψυχικό πόνο που ακόμα και αν διασκεδάζω κάτι με "τσιμπάει"... Αυτο το κενό το έχει βιώσει κανείς ?
Ευχαριστώ