ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ
Καλημέρα σε όλους. Είμαι νέο μέλος και έπειτα από πολλές αναγνώσεις διαφόρων μελών εδώ μέσα σχετικά με το θέμα των κρίσεων πανικού αποφάσισα με τη σειρά μου να ξεκινήσω την εξιστόρηση της δικής μου εμπειρίας,που διαρκεί εδώ και ενάμιση χρόνο, με την ελπίδα ότι κάποιος θα με ακούσει και θα τη μοιραστεί μαζί μου.
Όλα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2006 όταν ξεκινώντας μια ημέρα για μια σειρά από υποχρεώσεις και ενδιαφέροντα (συνηθισμένα πράγματα που έκανα μέχρι τότε) με έπιασε στο δρόμο κρίση πανικού ότι δεν θα κατάφερνα ούτε να φτάσω μέχρι το σπίτι που τελικά μετα κόπων και βασάνων έφτασα και κατέληξα να βρίσκομαι στο κρεβάτι με ανεξήγητη κούραση (δεν με κρατούσαν τα πόδια μου) και με ατελείωτα κλάματα. Είχα ένα φοβερό βάρος στο στήθος και μια ανεξήγητη ανησυχία για ανύπαρκτο λόγο. Μετά από επίσκεψη παθολόγου που μου είπε ότι δεν είχα κάτι το παθολογικό εγώ ξεκίνησα μια σειρά απο εξετάσεις (παθολογους, μικροβιολογους, καρδιολογους κ.ο.κ.) οι οποίες δεν έδειξαν τίποτα. Η πρώτη εβδομάδα ήταν ατελείωτη γιατί είχα πρόβλημα να βγω από το σπίτι, αισθανόμουν κομάρες και τρέμουλο στα πόδια και ταυτόχρονα φοβερές ταχυπαλμίες. Όλα τα παραπάνω με οδήγησαν στο να απευθυνθώ σε ψυχολόγο και ξεκίνησα έτσι μια σειρά από συνεδρίες. Στην αρχή όλοι οι φίλοι μου ήταν δίπλα μου και προσπαθούσαν να μου πουν ότι δεν είναι τίποτα, ότι ήμουν κουρασμένη σωματικά και συναισθηματικά και ότι θα περνούσε η όλη κρίση. Αρχικά οι συνεδρίες ήταν ανακουφιστικές γιατί εξωτερίκευα όλα τα μέχρι τότε βιώματά μου. Κατάφερα να φύγω και για ενα δεκαήμερο ταξίδι όμως ήταν τόσο πληκτικό και πιεστικό για τα δικά μου δεδομένα που επέστρεψα στην Ελλάδα χειρότερα από πριν. Αποφασισα να επισκεφτώ ψυχίατρο και ξεκίνησα και τη λήψη ψυχοφαρμάκων. Η κατάσταση με τις συνεδρίες στην ψυχολογο και τον ψυχίατρο συνεχίστηκαν για κάποιο διάστημα παράλληλα. Λόγω οικονομικών αναγκών διέκοψα με την ψυχολόγο από τον Δεκέμβριο του 2006 και συνέχισα μόνο με τον ψυχίατρο. Η φαρμακευτική αγωγή άλλαζε πολύ συχνά (πήρα Xanax ως σταθερή αξία, και μετά τα αντικαταθλιπτικά Cymbalta, Ladose, Zoloft & Seroxat) αρχισα να αισθάνομαι σαν πειραματόζωο και δεν είχα κάποια σημαντική αλλαγή ιδιαίτερα μετά τον Δεκέμβριο 2006 άρχισα να κλείνομαι όλο και περισσότερο στον εαυτό μου από φόβο ότι θα πάθω πάλι καμια κρίση βγαίνοντας έξω. Μέχρι τότε έκανα προσπαθειες να βγαίνω και άρχισα και κανα δυο δραστηριοτητες τις οποίες όμως διέκοψα μετά τον Ιανουάριο του 2007. Οι φίλοι μου άρχισαν να απομακρύνονται (σύμφωνα με τα λεγόμενα τρίτων εγώ ήμουν η υπεύθυνη γιατί δεν τους ακολουθούσα στις εξόδους που κάνανε). Κανένας δεν φρόντισε να με καταλάβει και φυσικά η οικογενεια μου ακόμα προσπαθεί να με στηρίζει όσο μπορεί. Άρχισα να παίρνω βάρος με τα Zoloft και από το Πασχα και μετά κατέληξα 10 κιλά παραπάνω, ακόμα χειρότερα με κατέβαλε το γεγονός. Το καλοκαίρι αποφάσισα να αλλάξω ψυχίατρο και ο νέος μου άλλαξε την αγωγή δίνοντας μου Remeron & Lexotanil. Η διάθεση μου παραμένει ίδια εσωτερικά ειδικά αυτές τις ημέρες έχω μια φοβερή μελαγχολία και λύπη, ενώ το Lexotanil με βοηθάει μόνο να ηρεμώ όταν χρειάζεται να βγαίνω από το σπίτι για τη δουλειά. Έχω αρχίσει να κάνω προσπάθειες πάλι για κανέναν καφέ εκτός σπιτιού αλλά πάντα με φαρμακευτική στήριξη. Δεν αισθάνομαι ελεύθερη και χαλαρή ούτε να βγω ούτε να διασκεδάσω. Φυσικά δεν υπάρχουν και οι φίλοι μου πλέον και περιττό να μιλήσω για σχέση.... Δεν ξέρω πόσο θα μου πάρει να καταπολεμήσω αυτή την κατάσταση. Υπάρχει κάποιος που ο συνδυασμός των Remeron & Lexotanil να του επέφερε θετικά αποτελέσματα; Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι η λύση για τέτοιο είδος προβλήματος;
Ευχαριστώ όσους με άκουσαν