Originally Posted by
LaZerBeam
Καλησπερα!
Θα ηθελα να πω την ιστορια μου, γιατι ισως να ακουσω κατι χρησιμο απο καποιν αλλο εδώ, καθως ουτε μονη μου, αλλα ουτε με φιλους/οικογενεια δεν μπορω να βγαλω μια ακρη.
Εχω καταθλιψη απο πολυ μικρη, ισως οταν ημουν 12 τουλαχιστον. Δεν με εχει διαγνωσει ψυχολογος σε αυτο, αλλα το ξερω. Όσο ημουν στο σχολειο μπορουσα και την "ελεγχα" κατα καποιο τρόπο, γιατι διαβαζα, ειχα καποιες παρεες και ενιωθα οτι με το να σπουδασω θα κανω την ζωή μου καλυτερη. Ειχα καποιον στοχο στην ζωη μου, μια ελπιδα για ενα μελλον. Παντα υπηρχε αυτη η καταθλιψη, αλλα ειχα και κατι καλο να σκεφτομαι για να την αντισταθμιζει. Διαβαζα πολυ ακομα και απο το Γυμνασιο, επινα καφεδες το βραδυ για να διαβασω, ακομα και για μαθηματα που δεν ηταν τοσο δυσκολα, οπως πχ θρησκευτικα κλπ.
Οι γονεις μου χωρησαν οταν ημουν 15 χρονων, αλλα δεν το αφησα να με επηρεάσει στα διαβασματα. Το προβλημα με αυτους ομως ειχε ξεκινησει πολυ πιο πριν να χωρησουν, οποτε οταν χωρησαν δεν μου εκανε καθολου εντυπωση. Μια ζωη θυμαμαι να νιωθω οτι βρισκομαι σε μια φυλακη. Απο πολυ μικρη, μεχρι και οι διακοπες μας το καλοκαιρι ηταν απαισιες, και οχι μονο δεν ξεκουραζομουν, αλλα περιμενα να ανοιξουν τα σχολεια για να φυγω απο το χωριο μου, οπου δεν ειχα να κανω τιποτα.
Ολος αυτος ο αγωνας στο θεμα του διαβασματος με εκανε να νιωθω οτι εχω εναν σκοπο στην ζωη μου, οτι άξιζα, και με εκανε να ξεχναω.
Οταν λοιπον περασα στην σχολη που ηθελα, την πρωτη χρονια ημουν ενθουσιασμενη γιατι νομιζα οτι θα κανω παρεες, θα βγαινω κλπ, οπως εκανα και στο σχολειο. Ομως τα πραγματα ηρθαν ακριβως αντιθετα απο οτι θα μπορουσα να φανταστω. Ειδα ποσο ασχημος ο κοσμος μπορει να γινει. Αγνωστοι μεταξυ αγνωστων, εβλεπα συμφοιτητες μου στον δρομο και κανεις δεν χαιρετούσε κανεναν. Πολλοι οταν πηγαινα να τους μιλησω με υποτιμουσαν με την σταση τους, σαν να ειχαν θιχτει που πηγαινα να πιασω κουβεντα.
Συντομα καταλαβα οτι αμα μιλας σε αυτα τα ατομα σε υποτιμανε.
Οποτε μετα απο 2 χρονια το καταλαβα αυτο, και σταματησα να προσπαθω. Μεχρι το τελος του 2ου ετους δεν ειχα ουτε μια παρεα να παω βολτα και περπατουσα συνεχεια μονη μου στον δρομο για βολτα. Δεν ειχα να κανω τιποτα ολη την μερα. Απλα πηγαινα στην σχολη 2-3 ωρες και μετα που γυρνουσα σπιτι ένοιωθα τοσο αδεια. Δεν ειχα να κανω τιποτα απολυτως, και ετσι ημουν στον υπολογιστη ολη την μερα. Απο το σημειο αυτο και μετα η κατασταση μου αρχισε να χειροτερευει πολυ πιο πολυ. Παρεμπιπτόντως, λογω του οτι οι γονεις μου χώρισαν , μετακόμισαν σε διαφορετικες πολεις, οποτε εχασα και τους φιλους που ειχα απο το σχολειο. Ενιω8α και νιωθω οτι δεν εχω ουτε σπιτι να γυρισω, ουτε ανθρωπους που μπορουν να με καταλαβουν...
Στο τελος του 2ου ετους με επιασε τρομερο αγχος και καταθλιψη. Δεν μπορουσα να διαβασω καθολου και ζαλιζομουν ολη την μερα. Πηγα σε ψυχολογο αλλα δεν βοηθουσε καθολου, οποτε σταματησα. Ειμαι σιγουρη ομως οτι χρειαζομουν φαρμακα για το αγχος, καθως ολη την μερα ετρεμα και χτυπουσε η καρδια μου απο την ωρα που ξυπνουσα το πρωι μεχρι αργα το απογευμα. Περιττο να πω οτι σκεφτομουν να αυτοκτονησω, αλλα ποτε δεν εχω επιχειρήσει τιποτα.
Ενιωθα οτι ζω σε ενα ονειρο και οχι στην πραγματικοτητα. Αυτο σε συνδιασμο οτι η σχολη μου ειναι πολυ δυσκολη ηδη, και εμεινα αρκετα πισω στα μαθηματα. Εκεινο τον χρονο και τον επομενο (3ο ετος) περασα μονο 2 μαθηματα.
Τώρα, 2 χρονια αργοτερα εχω ξεπερασει το αγχος αλλα εχει μεινει η καταθλιψη. Νιωθω οτι ειναι περισσοτερο νεκρη παρα ζωντανη και τελευταια, αν και ειμαι ακομα νεα, νιωθω οτι η ζωη μου δεν εχει απολυτως κανενα νοημα. Ολα τα νιωθω μαυρα και δεν μπορω καν να φανταστω το μελλον μου. Νιωθω οτι εαν τελειώσω απο την σχολη μου, μετα θα φυγει και το τελευταιο πραγμα που ειχα να ασχολούμαι.