Originally Posted by
Depressed_soul
Καλησπέρα σε όλα τα μέλη του φόρουμ. Δεν περίμενα ποτέ πως θα γινόμουν μέλος σε ένα φόρουμ ψυχιατρικής-ψυχολογίας αλλά να που συμβαίνει και αυτό. Είμαι 38 ετών άνδρας και εδώ και αρκετούς μήνες πάσχω από κατάθλιψη. Τόσους μήνες όμως δεν έκανα κάτι απλώς αποδεχόμουν πως δεν ήμουν καλά ψυχολογικά και έλεγα μπόρα είναι θα περάσει. Δυστυχώς μετά από τόσους μήνες η μπόρα δεν πέρασε. Το τελευταίο διήμερο με αποκορύφωμα τη χθεσινή νύχτα έφτασα στα όρια μου. Ίσως αν δεν ζούσανε οι δικοί μου να μην ζούσα σήμερα, αλλά επειδή βρίσκονται εν ζωή καθόμουν απλώς στο κρεβάτι και κοιτούσα το ταβάνι. Η αλήθεια είναι πως είμαι ίσως antisocial, κλειστός χαρακτήρας, μοναχικός παρά τη θέληση μου και ζω σε μία πόλη μακριά από αυτή που μεγάλωσα χωρίς φίλους παρέες και γνωστούς. Βρίσκομαι σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο αποτελείται από παιδάκια που δεν γίνεται να έχω κοινά ενδιαφέροντα με αυτά και σίγουρα δεν μπορώ ούτε εγώ αλλά ούτε και εκείνα να συναναστραφούμε. Είμαι λίγο πολύ μπαμπάς τους! Σήμερα παρόλο που μέχρι χθες χαρακτήριζα τη ψυχιατρική ως μια ψευδοεπιστήμη με επιστήμονες οι οποίοι απλώς είναι νόμιμοι ντήλερ φαρμακευτικών σκευασμάτων, έκρινα αναγκαίο να τους επισκεφθώ. Ήμουν στα όρια μου. Δεν περίμενα όμως ποτέ να φτάσω σε αυτό το σημείο γιατί κάποτε ήμουν χρήστης κοκαίνης και MDMA και πριν από 5 χρόνια που τα έκοψα εντελώς μαχαίρι, έζησα μιας βαριάς μορφής κατάθλιψη, αλλά δεν στράφηκα σε γιατρούς για βοήθεια. Το πέτυχα μόνος μου. Δυστυχώς τώρα όμως μου φαινόταν αδύνατο να το πετύχω. Έτσι σήμερα πήγα σε πανεπιστημιακό νοσοκομείο όπου προς τιμή του ένας επιμελητής παρόλο που δεν είχε ιατρείο κατέβηκε να με βρει όταν είπα στα επείγοντα πως πιθανολογώ ότι πάσχω από βαριάς μορφής κατάθλιψη. Ο γιατρός μέσα σε 10 λεπτά και μέσα από κάποιες ερωτήσεις μέσα σε 10 λεπτά μου είπε έχεις κατάθλιψη και θα πρέπει να ακολουθήσεις αγωγή. Τον ρώτησα για πόσο καιρό θα τα παίρνω αυτά και μου απάντησε για 6 μήνες, αλλά μετά από ένα μήνα θα έρθεις να με βρεις πάλι να σε δω. Μου έδωσε ένα φάρμακο που λέγεται espoza 20mg το οποίο μετά από 6 ημέρες θα πρέπει να το παίρνω ολόκληρο ενώ τις 3 πρώτες ημέρες ένα τέταρτο και τις επόμενες τρεις ημέρες μισό. Δεν γνωρίζω πόσοι το γνωρίζετε αυτό το φάρμακο ίσως να μην το γνωρίζετε με αυτή την ονομασία αλλά να το γνωρίζετε ως cipralex.
Tι μπορώ να περιμένω από αυτό το φάρμακο; Θα μου αλλάξει τον χαρακτήρα; Θα με κάνει κοινωνικό; Τι θα με κάνει; Θα σταματήσω όντως μετά από 6 μήνες να το παίρνω; Και αν όντως το σταματήσω δεν θα παρουσιαστεί ξανά κατάθλιψη; Εσείς που ήδη ακολουθείτε αγωγή, τι θα κάνατε αν γυρνούσατε το χρόνο πίσω; Θα ακολουθούσατε την αγωγή; Δεν ξέρω γιατί έχω κατάθλιψη πάντως δεν είμαι υλιστής, δεν έχω τέτοια θέματα και κόμπλεξ με τα λεφτά. Δεν ξέρω καν γιατί έχω κατάθλιψη. Δεν ξέρω ποια είναι η αίτια. Δεν ξέρω τι να κάνω. Επίσης μιλάω μόνος μου το τελευταίο καιρό πράγμα που δεν έκανα ποτέ. Εκφράζω τη σκέψη μου σε λόγο. Άλλο και τούτο πάλι. Φοβάμαι ρε γαμώτο. Φοβάμαι για τον εαυτό μου και νιώθω εγκλωβισμένος. Ξέρω ίσως οι περισσότεροι που τα έχετε ζήσει ή να έχετε ζήσει ακόμα πιο βαριά κατάσταση από εμένα να γελάτε και να λέτε οκ δεν είσαι ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος, θα το ξεπεράσεις όπως και εμείς, αλλά θα το ξεπεράσω; Αυτή θα είναι η ζωή μου; Τι θα γίνει; Τι σόι ζωή θα έχω πιά; Δεν με αναγνωρίζω πια.... Και με θεωρούσα δυνατό χαρακτήρα, αφού κατάφερα και έκανα αποτοξίνωση μόνος μου κάποτε χωρίς τη βοήθεια κανενός και χωρίς ποτέ να αντιληφθεί το παραμικρό για εμένα....