Πως πείθεις κάποιον που έχει ψύχωση να πάει σε γιατρό;
Καλημέρα σε όλους,
Είμαστε στη φάση που προσπαθούμε να πείσουμε την αδερφή μου να πάει σε ψυχίατρο. Ο γιατρός είναι πεπεισμένος μετά τη συνάντηση που είχε με τους γονείς μου ότι η αδερφή μου πάσχει από ψύχωση και πρέπει άμεσα να πάρει φάρμακα. Το ζητούμενο είναι πως το καταφέρνει κανείς αυτό.
Την παίρνουμε με το καλό, προσπαθούμε να είμαστε δίπλα της και να την στηρίζουμε (όσο αυτό είναι εφικτό γιατί η αδερφή μου μένει σε άλλη πόλη λόγω δουλειάς), αλλά δεν ακούει ΚΑΝΕΝΑΝ! Όταν της λέμε ότι όλα αυτά που ακούει είναι ψευδαισθήσεις κι πρέπει να πάμε σε γιατρό, νευριάζει και μας κλείνει το τηλέφωνο στα μούτρα.
Υπάρχουν στιγμές (2-3 φορές όλο αυτό το διάστημα που ακούει φωνές) που έχει αναρωτηθεί: "Καλά μόνο εγώ ακούω τους γείτονες να μας βρίζουν;". Δείχνει ότι κάπως έχει καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά. Σε αυτές τις στιγμές, έχει δεχθεί να ζητήσει βοήθεια από ειδικό, αλλά μετά πάλι το "ξεχνάει".
Δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Είναι μακριά και μόνο από το τηλέφωνο μπορούμε να την πείσουμε.
Θα ήταν πολύ σημαντικό αν άκουγα από άτομα που έχουν ψύχωση εάν ήταν στην ίδια κατάσταση με την αδερφή μου. Εσείς, παιδιά, καταλαβαίνατε ότι χρειάζεστε βοήθεια στην αρχή; Πότε πήγατε για πρώτη φορά στο γιατρό; Αργήσατε να πάτε; Σας είπαν ψέματα για να πάτε (ότι δηλαδή πάτε για άλλο λόγο);
Να υποθέσω πως όλοι όσοι πήγατε στο γιατρό πέρασε κάποιο χρονικό διάστημα, έτσι δεν είναι;
Σας ευχαριστώ που με ακούσατε άλλη μια φορά :)