Originally Posted by
kozchr
Καλησπέρα.Σαφώς και δεν είναι σωστό να δουλεύεις τόσες ώρες αλλά δυστυχώς στην ελλάδα του 2015 κάποια αυτονόητα πράγματα τείνουν να γίνουν πολυτέλεια.Προσωπικά επίσης δουλεύω σχεδόν καθημερινά 12ωρα αλλά σε αντίθεση με σένα (που η δουλειά μου επίσης έχει μια πολύ μικρή σχέση με δημιουργία γραφικών) έχω ένα αφεντικό που ποτέ δεν είναι πάνω απο το κεφάλι μου,να μου την λέει για το πόσες ώρες δουλεύω καθημερινά.Ειναι εντελώς ζαμανφου (όχι μόνο με εμένα αλλά με όλους τους εργαζόμενους εδώ) ίσως γιατί μου έχει εμπιστοσύνη ότι θα βγάλω την δουλειά χωρίς να με πρήζει,κάτι που φυσικά γίνεται απο μεριάς μου.Αυτός είναι και ο βασικότερος λόγος που έχω μείνει σε αυτή τη δουλειά,γιατί λόγω χαμηλής αυτοεκτίμησής μου,φοβάμαι ότι όπου αλλού και να πάω θα έχω φωνές και συνεχή επιτήρηση απο τα αφεντικά και αυτό με αγχώνει και δε μπορώ να δουλέψω άνετα.Το είδα άλλωστε να συμβαίνει στις άλλες δουλειές που έκανα,πριν έρθω σε αυτή που είμαι τώρα.
Το μεγάλο όμως πρόβλημα είναι τα χρήματα...Ναι μεν δεν πρήζει κανένα μας στη δουλειά το αφεντικό και όλοι μας λειτουργούμε κατά συνείδηση αλλά όλοι μας είμαστε μέσα στις πληρωμές απο 15 εώς 22 μήνες και παίρνουμε προκαταβολές...Κάποτε ήταν καλύτερα και είμασταν μόνο 1-2 μήνες πίσω και ήταν σαν να έχει πιάσει το "τζόκερ" απο άποψη συνθηκών εργασίας ...Οκ δεν παίρναμε ποτέ τετραψήφιο νούμερο μισθού αλλά αυτά που είχαμε συμφωνήσει τα παίρναμε κανονικά έστω και με μια καθυστέρηση 1-2 μηνών.Με την κρίση το σύστημα κατέρρευσε..Στις άλλες δουλειές μπορεί να είχα τα αφεντικά πάνω απο το κεφάλι μου αλλά ποτέ δεν μου καθυστέρησαν μισθούς.Βέβαια ήταν και άλλες εποχές.
Εγώ θα σου έλεγα να κάτσεις όσο αντέχεις απο την στιγμή που πληρώνεσαι κανονικά και όταν μαζέψεις κάποια χρήματα,να ψάξεις για κάτι άλλο με καλύτερες ίσως συνθήκες εργασίας.Η αν έχεις ήδη τα χρήματα και μπορείς να επιβιώσεις για κάποιο διάστημα,να ψάξεις για κάτι άλλο αφού εκεί εργασιακά δεν την παλεύεις.
Επίσης προφανώς και το αφεντικό σου,εκμεταλλεύεται την χαμηλή σου αυτοεκτίμηση και σε πατάει ακόμη περισσότερο.Και δες το λίγο αυτό με την ασφάλεια γιατί κάποια στιγμή στο μέλλον,θα σου χρειαστεί.