Έκθεση και ΓΣΘ. Τι ασκήσεις - εργασίες σας έβαζαν?
Στην δική σας περίπτωση, πως ήταν η έκθεση? Ο ειδικός σας έβαζε εργασία για το σπίτι? Τι μορφή είχε? Τι είδους εργασία?
Στη δική μου περίπτωση έπαιρνε μια λέξη που με αφορούσε ή με χαρακτήριζε.
Πχ. αγάπη. Και με ρώταγε να της πώ μια λέξη απο το κάθε γράμμα. 2 απο Α, 1 απο Γ και παει λέγοντας. Οτι λέξεις ήθελα.
Ρηματα, ουσιαστικά, επιθετα, βρισίδια, όλα.
Μετα με αυτες τις λέξεις μου έλεγε "γράψε μια ιστορια". Μια φανταστικη ιστορία και συμπεριέλαβε αυτες τις 5 λέξεις. Οτι ιστορία θές. Ελεύθερο θέμα. Αυτο ηταν εργασια για το σπίτι.
Το πήγαινα την επόμενη βδομάδα και το διάβαζε εκείνη να το ακούμε και οι δυο.
Την ώρα που το διάβαζε σταματούσε σε ξεκάρφωτα σημεία (για κεινη οχι ξεκάρφωτα προφανως) και μου έκανε ερωτήσεις απο την πραγματική μου ζωή.
Σου συμβαίνει αυτό? Σου συμβαίνει εκείνο? Και άλλα τέτοια. Και εγω απαντούσα όπως καταλάβαινα. Κατι σαν η ιστορία που έγραφα να είχε αλληγορικά μηνύματα και τα συσχέτιζε με χαρακτηριστικά της ζωής μου την εκάστοτε περίοδο.
Άλλες πάλι φορές, με ρώταγε διάφορα κοινωνικο-υπαρξιακά που αφορούσαν εμένα και τη συμπεριφορά μου. Και εγώ έπρεπε να πω τη γνώμη μου γραφοντας τη στο χαρτί
και να τη φέρω την επόμενη βδομάδα. Της έλεγα, μα μπορεί να λέω και βλακείες, δε ξέρω αν αυτο συνεβαινε για αυτό το λόγο. Δυσκολευόμουν λίγο και της το λεγα.
Άργησα λίγο αλλά οταν τελειωσα την θεραπεία, καταλαβα γιατι δυσκολευόμουν. Μου το λεγε άλλωστε αλλά με άλλο τρόπο. ''Μην ανησυχείς, δε θα σε βαθμολογήσω!'' Είχε πλάκα.
Αυτά.
Εμπειρία στην Γνωσιακή - Συμπεριφορική συμπεριλαμβανομένης και της έκθεσης, κανείς?