Είναι άρρωστη και με παρενοχλεί
Γεια σε όλους. Θέλω να μοιραστώ κάτι μαζί σας, μήπως κάποιος έχει παρόμοια εμπειρία, συμβουλή, οτιδήποτε. Ενάμιση χρόνο πριν ήρθε μια κοπέλα στη δουλειά και μας σύστησαν. Συμπαθής μου φάνηκε, σαν πρώην φρικιό, λίγο βασανισμένη, και μιλήσαμε δυο τρεις φορές, όταν περνούσε κάτω από τη δουλειά και με έβρισκε να καπνίζω. Λίγο καιρό μετά βρήκε το τηλέφωνό μου από τη δουλειά και μου ζήτησε να βγούμε να μιλήσουμε. Δεν είχα καμία τέτοια διάθεση, τη ρώτησα τι θέλει να μου πει και μου απάντησε ότι της αρέσω. Αμέσως της ξέκοψα ότι την ευχαριστώ και πως με κολακεύει το ενδιαφέρον αλλά έχω σχέση. Έκτοτε μου στέλνει μηνύματα συνέχεια (αν πάρει τηλ. δεν το σηκώνω). Μέρα, νύχτα, έρχεται και τη στήνει κάτω από τη δουλειά, την αποφεύγω πάντα και της λέω τα ίδια. Πριν λίγες μέρες ανακάλυψε το σπίτι μου, της μάνας μου για την ακρίβεια, εκείνη τη διεύθυνση δίνω για αλληλογραφία κ.λπ., προφανώς ρώτησε κάποιον για τον όροφο που μένω και ανέβηκε πάνω και άφησε λουλούδια κι ένα σημείωμα. Τα πήρα στο κρανίο και την πήρα τηλέφωνο, σε έντονο ύφος της είπα ότι δεν μου αρέσει, ότι έχει γίνει πολύ ενοχλητική και να με αφήσει ήσυχο κι εκείνη έλεγε κάτι κουλαμάρες ότι της στέλνω μηνύματα μέσω των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ότι τη στήνω κάτω από το σπίτι της και την παρακολουθώ και τέτοια και της είπα ότι αν συνεχίσει θα πάω στην αστυνομία. Έκτοτε μου στέλνει έξαλλα μηνύματα και με βρίζει. Ρώτησα έναν γνωστό μου ψυχίατρο στο Δαφνί και μου είπε ότι υπάρχει μια τέτοια πάθηση τέλος πάντων, ότι πιθανότατα είναι σχιζοφρενής και με έχει βάλει στο παραλήρημά της. Μου συνέστησε να απευθυνθώ σε κάποιο πρόσωπο από το περιβάλλον της, που δεν ξέρω κανέναν, ή να κάνω καταγγελία στην αστυνομία. Μου είπε να ζητήσω διάγνωση από ψυχίατρο και θα την βάλουν μέσα ακούσια "να πάρει τα φάρμακά της και να γίνει καλύτερα῾ Δεν μπορώ να το κάνω αυτό ρε παιδιά, αλλά πώς να αντιδράσω; Μου είπε, επίσης, ότι αν δεν κάνω κάτι, αυτό θα συνεχιστεί για χρόνια, στην καλύτερη περίπτωση θα γίνεται όλο και πιο ενοχλητική και στη χειρότερη επιθετική..