κοινωνικά απροσάρμοστου -ης ?
Printable View
κοινωνικά απροσάρμοστου -ης ?
Κοινωνικα( δηλαδη αντικειμενικα) και σε εκαστοτε πλαισια καποιος/α που δεν ανταποκρινεται στους κανονες.
Για παραδειγμα, σε μια υπηρεσια πας να πληρωσεις τον λογαριασμο, δεν στεκεσαι στην ουρα αλλά μπορει να εχεις παρει μαζι σου καρεκλακι τραπεζακι και να τρως. Οι αλλοι θα φριξουν με το θεαμα και θα πεταξουν την ατακα "δε πας καλα" ανθρωπε μου.
Στην εκκλησια, πας φορωντας κατι -κοινωνικα ασεμνο- και την ωρα της λειτουργιας ακους δυνατα μουσικη απο το mp3 σου.
Ειναι μεγαλη κουβεντα το τι ειναι και δεν ειναι αλλά αν το εξειδικευσεις μπορεις να οριοθετησεις οτι εννοουν - τον ανθρωπο που δεν συμμορφωνεται με τους κανονες που υφιστανται οι υπολοιποι.
Γνωμη μου, ειδικος δεν ειμαι.:rolleyes:
:cool: xxeexexexe
Να ορισουμε καταρχην το ποια ειναι η εννοια του "κοινωνικου" ανθρωπου και μετα να ορισουμε το αντιθετο, του κοινωνικα απροσαρμοστου....Γιατι αν θεωρουνται κοινωνικα τα ρομποτ που βλεπω συνηθως που μιλανε με κομμενες φρασεις για να γλυτωσουν σαλιο(τεσπα, οκ, μπαι) τις οποιες τις λενε λες και βαζουν αυτοματο πιλοτο, που ειναι ολην την ωρα με τα μπλιμπλικια στο χερι αναποστατο κομματι της ζωης τους, με τους φραπεδες και την αδιαφορια για ο,τι σχεδον συμβαινει γυρω τους(εκτος αν μιλαμε για καθισιο και ποδοσφαιρο), τοτε εγω τι παραπανω να πω, αντε γεια...
Το κοινωνικά από την φράση κοινωνικά απροσάρμοστος δεν αναφέρεται σε κοινωνικά άτομα αλλά στην κοινωνία και κοινωνικά απροσάρμοστος είναι αυτός που δεν προσαρμόζεται στους κανόνες τις κοινωνίας.
Χελώνα λεξικό δεν έχεις σπίτι σου? Πολλές απορίες λεξιλογικές έχεις... επίσης υπάρχουν και ανάλογα φόρουμ που μπορείς να εντρυφήσεις στο απο που βγαίνει η φραση πότε πρωτοχρησιμοποιήθηκε κτλ κτλ
Το λεξικό κοινωνιολογικών όρων είναι δίτομο και κοστίζει γύρω στα 100 ευρώ ( δώρα δέχομαι ) ... έχω μόνο του Μπαμπινιώτη δεν μου κάνει ..:D Αν έβρισκα ένα τέτοιο Forum που δεν βρίσκω ... που θα μ έχανες που θα μ έβρισκες εκεί θα ήμουν ;) Sorry αν σας κούρασα με τις απορίες μου .. :))
Κι εγώ χελώνα είμαι κολλημένη με την γλώσσα και ειδικά με τις ετυμολογίες των λέξεων. Και μου την σπάει που αφήνουμε να μας καταστρέφουν την γλώσσα μας ή μάλλον που αφηνόμαστε και την καταστρέφουμε, σε ποιους δεν ξέρω, αλλά βλέπω πως τα τελευταια χρόνια με ευκολία δεχόμαστε τις αλλαγές που μας πλασάρουν.
Επειδή δεν ξέρω αν μπορώ να σου γράψω εδώ το άλλο φόρουμ παρόλο που είναι γλωσσολογικό δηλαδή άσχετο με το θέμα αυτου εδώ στου έχω στείλει μήνυμα.
Ο ορισμός του κοινωνικά απροσάρμοστου είναι : ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟΣ
Και ποιον θεωρούμαι ακοινώνητο ακριβώς ?
ακοινώνητος είναι ο αντικοινωνικός και δεν έχει καμία σχέση
Αντικοινωνικός είναι κάποιος που αποφεύγει τις κοινωνικές συναναστροφές και δεν νιώθει άνετα να εκφραστεί και να λειτουργήσει σε μιά παρέα ή γενικά με τους ανθρώπους. Πάει η έννοια περισσότερο στο ντροπαλός, κλειστός, μοναχικός.
Ακοινώνητος, έχει αυτή την σημασία αλλά επιπλέον σημαίνει και τον άνθρωπο που δεν ξέρει να φερθεί, δεν έχει καλούς τρόπους συμπεριφοράς, είναι άξεστος.
Ο αντικοινωνικός είναι σοβαρή περίπτωση γιατί είναι συνήθως εναντίον της κοινωνίας ή μελών της με τον ένα ή τον άλλο τρόπο .
Ντοπαλός είναι αυτός που νοιώθει άβολα στις κοινωνικές συναατροφές και δυσκολεύεται στην αλληλεπίδραση λόγω του ότι είναι συνεσταλμένος .
Ακοινωνητος οκ μπορεί να πει κάποιος και τον αγενή .