Γεια σας. Θα ήθελα να δηλώσω και εγώ το πρόβλημα μου. Πριν μήνες όταν τύχαινε να κάτσω πολλές ώρες μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή ένιωθα πολύ έντονους πονοκεφάλους, ναυτία, πόνους στον αυχένα (λόγω κακής στάσης σώματος) και ερυθρότητα στα μάτια με έντονους πόνους. Αυτό ίσως να είναι φυσιολογικό αλλά την επόμενη μέρα είχα ιλίγγους όταν περπατούσα. Αυτά τα συμπτώματα μπορούσαν να διαρκέσουν και παραπάνω από μία μέρα. Αργότερα έκανα την σύνδεση και σκέφτηκα ότι μάλλον είναι από τον υπολογιστή... Πριν ένα μήνα περίπου όμως μια φορά που έτυχε πάλι να καθίσω μπροστά σε υπολογιστή πολλές ώρες (γιατί συνήθως δεν κάθομαι πολύ ώρα) τις επόμενες μέρες παρουσίασα πάλι αυτά τα συμπτώματα τα οποία πλέον έχουν ενταθεί και κυρίως ο ίλιγγος και η ζαλάδα. Ακόμη και όταν ξαπλώνω ή κάθομαι το αισθάνομαι. Σαν να κινείται το σώμα ή το κεφάλι μου, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κάποιες φορές νιώθω μικρούς πονοκεφάλους και πόνο γύρω από τα μάτια. Και πλέον η οθόνη του υπολογιστή με ζαλίζει σχεδόν αυτόματα όταν την κοιτάω. Πήγα σε νευρολόγο, οφθαλμίατρο (ο οποίος μου έκανε την εξέταση: οπτικά πεδία), αλλά δεν μου βρήκαν τίποτα. Πήγα και σε ορθοπεδικό και έκανα μια ακτινογραφία αυχένα η οποία έδειξε μια μικρή κλίση και πολύ λίγα άλατα. Πήγα και σε Ωρλ ο οποίος μου είπε ότι ο ίλιγγος προέρχεται από τον λαβύρινθο του αυτιού ο οποίος ερεθίζεται από τον αυχένα. Τώρα τελευταία δυσκολεύω να λυγίσω το κεφάλι μου τελείως κάπως γιατί πονάω αρκετά όταν το επιχειρώ στην σπονδυλική στήλη εκεί που εστιάζεται ο αυχένας. Πέρα από την ακτινογραφία στον αυχένα δεν έχω κάνει κάποια άλλη απεικονιστική εξέταση.
Αρχίζω να σκέφτομαι μήπως είναι ψυχολογικό αλλά θέλω να κάνω και ένα ΗΕΓ και ίσως να πάω και σε καρδιολόγο. Έκανα και γενική αίματος η οποία έδειξε λίγο πεσμένα τα λευκά αλλά όχι σε ανησυχητικό βαθμό.
Θυμάμαι ότι πριν κάποια χρόνια ξαφνικά ένιωθα βήχα και δύσπνοια αυτόματα σχεδόν όπως και τώρα όταν καθόμουν μπροστά από υπολογιστή. Τότε είχα κάνει μόνο μια ακτινογραφία πνευμόνων η οποία ήταν καθαρή και το σύμπτωμα αποχώρησε από μόνο του. Προφανώς ήταν ψυχολογικό. Αν και υπάρχει κάποια συσχέτιση του τότε με το τώρα. Δεν είμαι σίγουρος αν είναι ψυχολογικό γιατί τα συμπτώματα είναι πιο ενοχλητικά.
Έχει κάνεις κάποια γνώμη; Έχει συμβεί συμβεί κάτι παρόμοιο σε εσάς; Εννοώ να είναι ψυχολογικό; Σκέφτομαι μήπως είναι απλά και ένας περαστικός ίλιγγος γιατί έχω διαβάσει ότι μπορεί να ισχύει και αυτό.