ΜΟΝΙΜΟ ΑΓΧΟΣ!!!θα το ξεπεράσω ποτέ;;;;
Καλησπέρα σας,
πάντα στα δύσκολα έγραφα εδώ..ήθελα να ακούσω γνώμες, να με καταλάβουν άνθρωποι που πέρασαν ή περνάνε ακόμα τα ίδια με 'μενα. Εν συντομία , γιατί αυτό το άγχος ξεκινάει απο τα 15 μου με κρίσεις πανικού, είχα περάσει απο πολλούς γιατρούς , πήρα πολλά αντικαταθλιπτικά, και υπήρχαν περίοδοι που ήμουν καλά και άλλες που ήμουν χάλια. Μια χάλια περίδος με έντονο άγχος , φόβο κτλ ήταν πριν 8 χρόνια περίπου όπου πλέον ο ψυχίατρος που πήγα μου διέγνωσε ιδψ διαταραχή,κρίσεις πανικού και αγοραφοβία. Με έπεισε και ξεκίνησα φαρμακευτική αγωγή με αναφρανίλ ... και μετά απο λίγο καιρό, ούτε που το πίστευα!!! Έκανα τα πάντα χωρίς το παραμικρό άγχος!!!! (και χωρίς αγχολυτικά). Πέρασαν έτσι 7 χρόνια που ήμουν μια χαρά , λειτουργική σε όλα τα επίπεδα... Και πριν 2 χρόνια γίνεται ένα ''μπαμ'' και πάλι τα ίδια... Αρχίζω αγωγή με xanax για να καταλαγιάσει το άγχος και ταυτοχρόνως αρχίζω και περιορίζω την ζωή μου.Δεν μπαίνω στο μετρό, δεν πάω διακοπές, δεν φε'υγω μακριά απο το σπίτι μου κτλ. Πρίν 6-7 μήνες ξαναπήγα στο ψυχίατρο και μου είπε πως πρέπει να κάνω γνωσιακή ψυχοθεραπεία ώστε να κόψω και τα xanax σιγά σιγά. Βρήκα έναν γιατρό ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή και ξεκίνησα στα τέλη Αυγούστου. Έχω κάνει 10 συνεδρίες και δεν έχω καμία αλλαγή. Ίσα ίσα αγχώνομαι και περισσότερο πολλές φορές. Στην τελευταία συνεδρία συζητήσαμε και μου είπε πως είμαι πολύ κακομαθημένη και δεν εφαρμόζω καμία τεχνική απο αυτές που μου προτείνει, οτι δεν έχω το σθένος να εκτεθώ στον φόβο μου, γιατί απλά δεν πιστεύω οτι η ψυχοθεραπεία μπορεί να με κάνει καλά. Απο την άλλη μου προτείνει να ανεβάσω τη δόση του αντικαταθλιπτικού για να προχωρήσω λίγο αλλά φοβάμαι. Μου είπε πως πρέπει να πάρω μια απόφαση, είτε με χάπια είτε με ψυχοθεραπεία που να την ακολουθώ όμως, είτε με συνδιασμό και των δύο. Νίωθω πολύ μπερδεμένη , πολύ χάλια , αισθάνομαι πως δεν θα το ξεπεράσω ποτέ ξανά αυτό το άγχος. Είμαι μονίμως στη τσίτα. Αυτό που σκέφτηκα είναι να συνεχίσω μόνο με ψυχοθεραπεία για 1 μήνα ακόμα και αν ακόμα τίποτα , να ανεβάσω το αντικαταθλιπτικό που τόσο φοβάμαι.
Φοβάμαι μην το προφασίζομαι και αυτό για να περάσει έτσι ο καιρός. Γιατί δεν έχω λίγο πείσμα;; Να το πάρω πατριωτικά και να ακολουθήσω οτι μου λένε; Γιατί είμαι τόσο εγωίστρια; Τί θα κάνατε στη θέση μου;
Υ.Γ. Είμαι 28 χρονών και στη δουλειά μου μόνο λειτουργώ φυσιολογικά.