παιδιά..να ρωτήσω..
ποια είναι αυτή γνώση χωρίς την οποία δεν θα μπορούσατε να ζήσετε?
ή έστω που τη θεωρείτε την πιο σημαντική για να την κατέχει κάποιος?
γιατί τα πάντα υπάρχουν σε βιβλία και όλοι με λίγη καλή θέληση άμα κάτσουμε να διαβάσουμε,θεωρητικά μπορούμε να πάρουμε όποια γνώση θέλουμε,άλλο αν πρακτικά δεν το κάνουμε γιατί είναι πιο εύκολο να μας διδάξουν κάτι..
το ρωτάω γιατί έχω πάρει μια κατεύθυνση τώρα,πάω σε ένα ιεκ αλλά θα'θελα γενικά στη ζωή μου να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου αλλά δεν ξέρω πάνω σε ποιο αντικείμενο..μιας και όλα είναι χρήσιμα και χρειάζονται για τη ζωή..και όλα έχουν τη σημασία και την αξία τους..
με λίγα λόγια ποια επιστήμη θεωρείτε ποιο σημαντική..τη χημεία?τη φυσική?τη βιολογία?κλπ..
γιατί θα'θελα να αφοσιωθώ σε κάτι πέρα από αυτά που μαθαίνω στη σχολή ώστε να καταλάβω πιο καλά τον κόσμο μας..
ή μήπως θεωρείτε την άγνοια πιο σημαντική?
επειδή όλα υπάρχουν σε βιβλία και μπορούμε ανά πάσα στιγμή να ανατρέξουμε σε ένα βιβλίο και να βρούμε αυτό που θέλουμε..
οπότε ίσως δε χρειάζεται να ξέρουμε τίποτα..ούτε να μαθαίνουμε απ'εξω τίποτα ειδικά τώρα με το ίντερνετ..
οπότε ίσως το να φορτώνουμε το μυαλό μας με γνώσεις δεν οδηγεί πουθενά..
εκτός κι αν αυτά που μαθαίνουμε αν μπορούμε να τα συνδυάσουμε μεταξύ τους,βρούμε κοινά σημεία και σχέση αιτίου-αποτελέσματος να τα συνδέει οπότε σε αυτήν την περίπτωση έχουμε δημιουργικές γνώσεις..μπορούμε να παράγουμε δλδ συμπεράσματα δλδ νέα γνώση!