Έχω αναφερθεί νομίζω σε ποστ μου πως τον τελευταίο καιρό έχω έρθει αρκετά κοντά με την μητέρα μου κι αυτό με τρομάζει... Ε σήμερα είχαμε το μπαμ λοιπόν...
Πήγα σουπερ μάρκετ και φαρμακείο γιατί η μάνα είναι άρρωστη... Μετά από καμιά ώρα κοιτάω το κινητό μου και βλέπω πως με έχει πάρει τηλέφωνο... είκοσι λεπτά περίπου αφότου ξεκίνησα.. Την παίρνω να δω τι θέλει "που είσαι τόσες ώρες?" μου λέει. "Μα καλά 20 λεπτά μετά με πήρες να δεις που είμαι?"
Κάνω άλλη μία ώρα στο σμ γιατί έκανα σύγκριση τιμων με το διπλανό σμ (πήγα και στα δύο) και τέλος πάντων μετά από περίπου δύο ώρες από την ώρα που έφυγα επιστρέφω σπίτι με την μάνα μου να με περιμένει με την πόρτα ανοιχτή... Με το που μπαίνω λέει κάτι του τύπου "πάλι βλακείες πήρες" και μετά την πιάνει το παραλήρημα πως έχω κάνει χρήση να ουρλιάζει και να λέει "δεν βλέπω πως είσαι νομίζεις" και κάτι τέτοια... Μετά να μην βρίσκουμε την απόδειξη και να η εξήγηση, δεν υπάρχει απόδειξη γιατί καβάτζωσα λεφτά και άλλα παρόμοια...
Ένιωσα τόσο πνίξιμο που φώναξα ένα "Δεν σ' αντέχω άλλο, είσαι τόσο άδικη" και πέταξα το ποτήρι που κράταγα μέσα στον νεροχύτη και έσπασε... Το ότι εξέφρασα θυμό προς την μάνα μου είναι άξιο λόγου μιας και έχω πολύ μεγάλη δυσκολία στο να το κάνω και ίσως να είναι και η τρίτη ή τεταρτη φορά στην ζωή μου που τόλμησα να το κάνω... Ακόμα και το "αν με ξαναχτυπησεις θα ανταποδώσω" που της είχα πει δεν το χα πει με νεύρα αλλά αφού είχα ηρεμήσει και το είχα σκεφτεί...
Αυτο που είχε να πει η μάνα μου για το όλο σκηνικό αφού πήγα στο δωμάτιο μου για να μην γίνουμε τελείως κώλος ήταν "Ορίστε έπεσαν γυαλιά στο φαι".. "Αν το χειρότερο στην κατάσταση είναι το φαι και όχι το πως νιώθεις ή το πως νιώθω μια χαρά είσαι" τόλμησα να πω... και μετά από λίγο έρχεται και μου λέει "Αυτό δεν θα το ξανακάνεις, τα ποτήρια θα τα σπας όταν τα πληρώνεις". Το να αναφερθώ στα οικόνομικά τώρα το βρίσκω λίγο γελοίο, αλλά με λίγα λόγια αν φύγω αύριο απο το σπίτι η μάνα μου οφείλει να μου δώσει ποτηρια, πιατα, κατσαρόλες, τηγάνια, κουβέρτες, πετσετες κτλ κτλ που είχα όταν έμενα μόνη μου κι αύτή αποφάσισε να τα χαρίσει...
Πήρε όλα τα πράγματα και πήγε στο σμ, προφανώς για να δει πόσο κάνούν και αν λείπουν λεφτά που να δικαιολογούν χρήση... Όταν γύρισε αυτό που είχε να πει ήταν "Όταν ξενερώσεις έλα να μου πεις που ήσουν δύο ολόκληρες ώρες. Και μόνο αν θες να πεις αλήθεια, αν είναι ψέματα καλύτερα μην έρθεις καθόλου" αυτό βέβαια σημαίνει πως δεν χάζευα στο σμ 1,5 ώρα αλλά πρέπει να σκεφτώ κάτι άλλο που να την ικανοποιεί...
Ξέρω πως πάντα όταν έρχομαι πολύ κοντά με την μάνα μου δεν βγαίνει σε καλό.. αλλά αδυνατώ να βάλω όρια, προφανώς γιατί δεν έχω κανένα άλλο άτομο στην ζωή μου, χωρίς υπερβολή κανέναν... Και πάντα θα βρεθώ κατηγορούμενη είτε λόγω χρήσης, είτε λόγω τρέλλας... Μπορώ να βρω 150000 δικαιολογίες για την συμπεριφορά της, πως ούτε κι αυτή γουστάρει που είμαστε πολυ κοντά και προσπαθεί να το σπάσει ή πως την ενοχλεί που θα ανεξαρτητοποιηθώ και προσπαθεί να το σαμποτάρει... Δεν έχει και τόσο σημάσια αυτό όμως... Σημασία έχει πως δεν μπορώ να βάλω όρια... πως κάθε φορά που μου ανοίγει την πόρτα πατάω την μπανανόφλουδα και πάω στην μανούλα...
Και με στεναχωρεί η συμπεριφόρα της αλλά κυρίως με τρομάζει... φοβάμαι μην βάλει λόγια στον πατέρα μου που επειδή μένει εκτός Αθηνών την πιστεύει τυφλά και μετά θα έχω πρόβλημα στο να δουλέψω μιας και θα δουλεύω το ταξί του πατέρα μου από Δευτέρα αν καταφέρω να πάρω το δίπλωμα... Δεν ξέρω είμαι τόσο λυπημένη... Νιώθω ξανά να πνίγομαι σ' αυτό το σπίτι...
Κρίση είναι και πέρασε σκέφτομαι... Είχα σχέδιο να πιάσω δουλειά στο ταξί και να πάω σε ένα ιεκ, για νοσηλευτική λέω... για να έχω τουλάχιστον έναν τομέα να ψάχνω δουλειά, γιατί τα τελευταία 4 χρόνια κατάλαβα πως δεν είχα καν κατεύθυνση να ψάξω... Τώρα όμως δεν ξέρω τι να κάνω... με έχει πιάσει το να φύγω πάλι... και χρήματα για συντήρηση σπιτιού και ιεκ δεν νομίζουν να βγαίνουν από το ταξί...