Αρχικα να πω πως ξερω οτι δεν ειμαι ουτε η πρωτη ουτε η τελευταία που πληγώθηκε...και ξερω πως δεν ειμαι ούτε η πρωτη ουτε η τελευταια που λεει πως δεν μπορει να εμπιστευτεί ξανα αντρα. Εχω σκεφτεί και εχω πει τα παντα απο τη κλασσική ισως οπως θα μπορουσε να χαρακτηριστει λίστα των πραγμάτων που λέγονται μετα απο ενα χωρισμο...Αλλα δεν παύει να ισχύει το οτι έτσι αισθάνομαι μεσα μου και το οτι τα βιώνω έντονα και βαθιά, ουτε μπορω να πιστέψω πως ειναι παροδικό. Και νομιζω πως ενα μεγάλο κομματι μου δεν θέλει να ειναι παροδικό. Δεν ειναι τυχαία παρενέργεια αυτη η αντίδραση, εχει μια λογική, και ειναι και χρήσιμη, αλλιως δεν θα την ειχαμε. Και καθε φορά που προσπαθω να το σκεφτώ λογικά καταλήγω στο ότι όντως δεν αξίζει να εμπιστευτείς κάποιον, ποσο μαλλον με τα αισθηματα σου. Και φυσικά τιποτα δεν ειναι απόλυτο, αλλα δεν ειναι γελοίο το 100% των ανθρώπων να πορεύονται με τη λογική οτι θα πέσουν στην εξαίρεση; Κατα κανόνα θα τρωνε τα μούτρα τους και αυτο γινεται, κακα τα ψεμματα. Αλλα ουτε αυτο το συμπερασμα μου αρκεί ουτε με καθησυχαζει αν και θα επρεπε να το αποδεχτώ και να ηρεμήσω..αλλα δεν μπορω να ηρεμησω. Δεν ειναι ζωη το να μη μπορεις να εμπιστευτείς ουτε τη σκιά σου...και υποθετικά μπορει κάποτε κάποιος να πει να κανει μερικα "άλματα πίστης", ισως αυτο θα επρεπε να κανω κάποτε κι εγω...αλλα κατα κανόνα παλι στα σκατα θα πέσεις απο το αλμα και πέραν αυτου...νομιζω πως και μεσα μου ειμαι αλλαγμένη. Δεν ειναι οτι φοβάμαι να εμπιστευτώ. Δεν μπορω, νιωθω πως δεν εχω καθολου πια την ικανότητα. Απλα δεν μπορω. Και ειναι πολυ ψυχοφθόρο αυτο και με τρομάζει,και να θελήσω νομιζω δεν μπορω...ξερω πως δεν γινεται αλλα θελω την αθωοτητα μου πίσω...κι ας ήμουν χαζή...δεν μπορω να ζω με το βάρος όσων εχω μάθει ξαφνικα για εμενα και για τους ανθρώπους γενικοτερα. Ήμουν τοσο βλητο. Ειναι πολλα και ειναι...το ενα καλύτερο απο το άλλο. Δεν αξιζει την εμπιστοσυνη κανεις τελικα,ουτε εγω ειμαι υπερανω υποψιας στο κατω κατω της γραφης. Δεν μου αρέσει αυτο που έγινα...Τεσπα
επειδη τωρα βλεπω πως λέω διαφορα σκορπια εν τέλει θα εκφρασω το ερώτημα μου ως εξής: Γινεται να εισαι καλα και να ζήσεις τη ζωη σου καλα χωρις εμπιστοσύνη; Πως; Μήπως λεω βλακειες και ειμαι υπερευαισθητη και δεν ειναι κατι το αφύσικο η μη συνηθισμένο;