Γενικευμένο Αγχος και Κρίσεις Πανικού
Καλημέρα, πάσχω κι εγώ από γενικευμένο άγχος και φόβο που εκδήλώνεται συνέχεια με επαναλαμβανώμενες Κρίσεις Πανικού και σκέφτηκα ότι θα μου έκανε καλό να επικοινωνήσω με άτομα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμένα.
Είμαι 27 ετών και παρουσίασα την πρώτη διαταραχή πανικού πριν από 5 χρόνια από έντονο άγχος λόγω δουλειάς. Πέρασα ένα εφιαλτικό καλοκαίρι με συνεχόμενες κρίσεις όμως κατάφερα μόνη μου να το ξεπεράσω. Για τα επόμενα χρόνια ήμουν καλά, όμως πριν 10 μήνες έχασα τον μπαμπά μου από αιφνίδιο θάνατο, ανακοπή, μπροστά στα μάτια μου. Το σοκ ήταν τρομερό και οι κρίσεις πανικου επανήλθαν σε πολύ χειρότερο βαθμό. Πήγα σε μια ψυχολόγο τον περασμένο Νοέμβρη η οποία με βοήθησε αρκετά.Όμως μετά σταμάτησα γιατί ένοιωθα καλύτερα. ΛΑΘΟΣ. Εδώ και ένα μήνα είμαι χάλια. Ειμαι καθημερινά με άγχος και με το φόβο μην έρθει κι άλλη κρίση. Τελικά έχω ξεκινήσει εδω και δύο εβδομάδες ξανά με ψυχολόγο, αλλά αντί να καλυτερεύει η κατάσταση μου φαίνεται ότι χειροτερεύω. Δεν ξέρω πια τι να κάνω. Καποιες φορές έχω πάρει και Lexotanil το οποίο βέβαια η ψυχολόγος μου είπε να μην το ξαναπάρω. Δυστυχώς όμως δεν την άκουσα και ξαναπήρα αφού ήμουν τόσο χάλια που δεν μπορούσα να το ελέγξω μόνη μου καθόλου.
Αυτή τη στιγμή που γράφω είμαι στην δουλειά. Είμαι προγραμματίστρια όμως δεν μπορώ καθόλου να δουλέψω. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Γενικώς το περιβάλλον της δουλείας με αγχώνει ακόμη περισσότερο, γιατί έχω συνεχώς το φόβο μια νέας κρίσης και δεν μπορώ εδώ μέσα να το αντιμετωπίσω ούτε να μιλήσω σε κάποιον.
Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η ιστορία μου. Θα ήθελα πολύ να επικοινωνήσει κάποιος μαζί μου το συντομότερο δυνατό και να μου γράψει για το δικό του πρόβλημα.
Πάντως αυτό που ξέρω είναι ότι ΘΕΛΩ να ζήσω μια ζωή φυσιολογική χωρίς άγχος και φοβίες. Εσείς πως το ξεπερνάτε;
Περιμένω απάντηση.:)