Originally Posted by
Natalia_sups
Άννα η ιστορία σου μου θυμίζει σε πολύ μεγάλο βαθμο την δικιά μου...μεχρι και η διάρκεια της σχέσης που αναφέρεις οτι σε πληγωσε ειναι ολόιδια. Οι hurt child και moonlight σου έχουν πει όσα θα έλεγα,συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλα θελω να προσθέσω κατι ακομα που μου πήρε καιρό να το καταλάβω. Παρ'οτι με αυτη τη σκεψη δεν παύει να με πληγώνει ο τροπος που φερεται καμια φορα η μητέρα μου, τουλάχιστον την καταλαβαίνω λιγο καλυτερα και ξερω οτι δεν φταίω εγώ: Εχει μεγάλα άλυτα συμπλέγματα, ανασφαλειες, φόβους, απωθημένα στη ζωη της, και ολα αυτα τα προβάλλει πάνω μου οσο βλέπει πως τα περιθώρια να αλλάξει κατι στενεύουν. Δεν εχει καν την αυτογνωσία και την επιθυμία να τα λύσει και ζει μεσα απο εμενα, αγωνιά να λύσω εγω τη "κατάρα" για να νιώσει πιο γεμάτη και ήρεμη με τη ζωή της. Για αυτο να ξέρεις, οσο σκληρές ειναι μαζι μας αλλο τοσο πιο σκληρές ειναι με τον εαυτο τους καταβαθος. Και καθε "αποτυχία" μου την εκλαμβάνει ως δικιά της αποτυχία, την πηγαίνει σε δικα της κόμπλεξ και τραυματα. Και εμενα με βαραίνουν μια ζωη οι προσδοκίες της και ποτε τίποτα δεν ειναι αρκετό. Εχω φτάσει σε σημείο να αφομοιωσω τοσο πολυ αυτές τις προσδοκίες και εχω θρέψει καταβαθος μια τόσο μεγάλη διψα για την αποδοχή της που με έπιανα ώρες ώρες να φέρομαι ασυναίσθητα με βάση το τι θα ήθελε εκείνη, σε εντελως ασχετους τομείς της ζωής μου. Και το εχω μετανιώσει και το εχω πληρώσει ακριβα. Πλέον ξερω ομως πως υποφέρει, ειναι βαθιά δυστυχης ανθρωπος. Περα από τη συμπεριφορά της απέναντι σου, θα έλεγες πως η μητέρα σου ειναι ευτυχισμένος σε γενικές γραμμες ανθρωπος; Αν όχι να ξερεις δεν φταιμε και ουτε οφείλουμε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους, παρα μονο να ανακαλύψουμε να καλλιεργήσουμε και να φροντίσουμε τα δικα μας όνειρα και τις δικές μας προσδοκίες. Ειναι δύσκολο το ξερω. Το μικρό παιδί μεσα μας παντα θα αποζητά αυτη την άνευ όρων αγαπη και αποδοχή και παντα θα διψα για εκείνη. Και αυτο θα μας οδηγεί και σε λάθη στις συναναστροφές μας με αλλους ανθρώπους αν δεν προσπαθήσουμε να το ελέγξουμε. Μονο εγώ μπορω να φροντίσω και να αγαπήσω το μικρό παιδί μεσα μου και μονο εσύ μπορεις να φροντισεις και να αγαπήσεις το μικρό παιδί μεσα σου. Κάπως ετσι νομίζω ξεκινάει η προσπαθεια να το ξεπεράσουμε. Δεν μπόρεσαν να μας δείξουν οι μητέρες μας αγαπη γιατι δεν αγαπούσαν τον εαυτο τους. Απο εκει και περα...μπορουμε μεσα μας να δειχνουμε κατανοηση για τη δυστυχία τους. Αλλα αν σου κανει κακο η συναναστροφή μαζι της και δεν εχεις τη δύναμη να το διαχειριστείς μην το κανεις, κρατα αποστάσεις. Και παρε το πληγωμένο παιδι μεσα σου από το χέρι οπως θα έπαιρνες ενα αλλο μικρό παιδάκι και φερσου του με την ιδια κατανόηση,υπομονή,φροντίδα και αγαπη. Μην περιμένεις ποτε να αλλάξει κατι με τη μητέρα σου. Ισως γινει ισως όχι, κι εγω δεν ξερω ακομα, αλλα έπαψα να περιμενω. Μεσα σου ειναι η γιατρειά.