Ψυχολογία μετά από το χωρισμό!!!
Γεια σε όλους,
Θα ήθελα τις απόψεις σας, είτε από άτομα που βιώνουν παρόμοια κατάσταση είτε από οποιονδήποτε άλλον θέλει αν απαντήσει...Είμαι 24 και πριν 1,5 μήνα περίπου χώρισα από μια σχέση 2 χρόνων που θα έπρεπε να είχα χωρίσει κατά τη γνώμη μου κάμποσο καιρό νωρίτερα... Κι αυτο γιατί μου είχε τελειώσει αλλά αρνιόμουν να το παραδεχτώ, δε μπορούσα να το πω,και φοβόμουν μη μείνω μόνη μου βέβαια γιατί τη συνήθεια καλώς ή κακώς και τη συντροφιά δύσκολα μπορείς να τη χάσεις. Να μη σας τα πολυλογώ, είχα ήδη πάρει την απόφαησ να χωρίσω από το καλοκαίρι σχεδόν και μάλιστα έκανα κάτι για το οποίο δεν είμαι καθόλου υπερήφανη και θα έπρεπε να είχα χωρίσει επιτόπου... Απάτησα το φίλο μου για μια φορά μόνο, εντελώς επιπόλαια με έναν άλλον ο οποίος είχε κι αυτός σχέση...Να σας πω ότι ήταν η πρώτη μου μεγάλη μου σχέση αυτή και είχε κάπως βαλτώσει...Εντέλει, αυτό το καλοκαιρινό τελείωσε γιατι φάνηκε από την αρχή τι ηταν, ωστόσο εγώ είμαι άτομο που κολλάω και δένομαι γενικά αοπότε χαλάστηκα στην αρχή γιατι δεν μου ειχε τυχει τιποτα τετοιο παλι, εγω καπως αθωα και συνεσταλμενη ας πουμε οποτε επειδη και μενα ηταν η σχεση μου απο αποσταση και αυτουνου λεω μπορει να τα πουμε παλι... Εν τελει, δεν ειχαμε παλι ποτε επικοινωνια.. Παει αυτο τωρα...Οσο περνουσε ο καιρος εγω ολο και πιο πολυ βαριομουν στη σχεση, τον εβλεπα πλεον πώς να το το πω, σαν αδερφο, σαν φιλο... Το πώς πήρα την απόφαση αν του το πω, δεν ξερω, αλλα δε μου κοστισε καθολου, αυτο σημαινει οτι ειχα ξενερωσει εντελωςςς... Και σκεφτομαι τι εκανα τοσοο καιρο;;; Αυτος το πηρε κατακαρδα εντελως, κατι το οποιο με διελυσε γιατι ηταν σημαντικος ανθρωπος στη ζωη μου, αλλα σκεφτηκα οτι δεν πρεπει να το κουραζω αλλο και'γω γιατι πολυ απλα μετα θα κορόιδευα τοσο τον εαυτο μου, οσο και εκεινον προσπαντων...Εγω ολα αυτα τα χρονια που ειχα σχεση ειχα ξεχασει να ψυχολογω τα αγορια, ουτε και πολλες συναναστροφες ειχα ουτε και πολλες εμπειριες... Σε ενα μαγαζι λοιπον γνωριζω εναν,ανταλλασουμε τηλεφωνα,κ.λπ, βγαινουμε ραντεβου ολα καλα ολα ωραια, σοβαρος γενικα, ολα καλα... Ενθουσιαζομαι εγω, στο δευτερο ραντεβου με φιλαει οκ, λογικο το περιμενα και'γω και μου λεει αν θελω να συνεχισουμε, του λεω οχι,και ηταν πολυ cool, χαλαρος... Σ'ολη αυτη την κατασταση κατι μεχαλουσε... Μιλουσαμε μονο με μηνυματα, δε με επαιρνε τηλεφωνο και επισης θα εφευγε κιολας για ενα ταξιδι με φιλους του... Γκομενα δεν εχει, αποκλειεται, αυτο το ξερω...Ηταν χρονια στο εξωτερικο και απ οτι καταλαβα ειχε συνηθισει να ειναι μονο με αγορια φιλους και τα κοριτσια τα ειχε μονο για να περναει καλα; Τι να πω; Μετα ειχαμε μια επικοινωνια με μηνυματα, χαλαρος γενικα, εγω ελιωνα εσβηνα αλλα δε του το δειχνα... Μια μερα πριν φυγει για ταξιδι, με καλει στο σπιτι του μου κανει το τραπεζι και εν τελει προχωραμε κιολας... Το ηθελα και'γω δε λεω... Μετα το σεξ ομως ηταν απομακρος γενικα...Εμενα κατι δε μου πηγαινε καλα αλλα ειχα κολλησει. Το κακο ειναι οτι οποτε ηθελε με ειχε, Εγω το βουρλο πηγαινα σα βλακας... Μη σας τα πολυλογω, μετα το ταξιδι του συναντηθηκαμε αλλη μια φορα και καναμε σεξ. Παλι εγω το βορλο πηγα αμεσως... Ποσο χαζη πια;;;Τι με προβληματιζει εμενα; Το οτι δεν ειχα τα κοτσια να τονρωτησω ή τελοσπαντων να του πω οτι ξερεις φιλε εχω αρχισει και δενομαι μαζι σου; Γιατι δεν εχω αυτοπεποιθηση; Γιατι δε σεβομαι τον εαυτο μου; Εκλαψα πολυ γι αυτον, χωρις λογο, αφου αυτος στην ουσια με τις πραξεις του ειναι ξεκαθαρος... Αλλα εμενα με ιντριγκαρει...Οταν πηγα σπιτι μου μετα απο τη 2η φορα ενιωσα απαισια, οτι εκανα σεξ με καποιον χωρις συναισθηματα...Που ναι εμενα μου αρεσει αλλα καθολου τρυφεροτητα απο μερους του; Ειμαι δηλαδη απογοητευμενη με τη συμπεριφορα μου. Φοβαμαι μη με κοροιδεψει, κ.λπ. Για ποιο λογο; Για τα προσωπικα μας δεν ειπαμε ποτε τιποτα, ουτε αυτος μου ειπε ουτε εγω οτι χωρισα...Μα μονο σεξ ηθελε; Ακουγεται ηλιθιο απο μερους μου, αλλα ωρες ωρες διαπιστωνω οτι οντως ζω στον κοσμο μου, που ειναι ολα αγγελικα πλασμενα... Μετα απ αυτο, μου εστειλε καποια μηνυματα, του εστειλα και γω τελευταια φορα, μου απαντησει αλλα η κουβεντα δε συνεχιστηκε...Μαλιστα, τωρα θα ξαναπηγαινε εξωτερικο για καποιες εκκρεμοτητες που ειχε με τις σπουδες του. Κοπελα, δεν εχει οχι, κολλημενος με τους φιλους του απο τα λιγα που ξερω μου φαινεται οτι ειναι, οι φιλοι του βεβαια ειναι οι περισσοτεροι με κοπελα, χωρις να τους εχω γνωρισει βεβαια ποτε...Θα επικοινωνησει αραγε παλι; Απο την αλλη λεω γιατι να ταλανιζω το μυαλο μου; Δεν αξιζει... Τωρα νιωθω οτι δεν ξερω τι θελω... Στν αρχη ειπα με αυτον οτι αφου χωρισες, μια ζωη την εχεις ας περασεις μια φορα καλα, αλλα βλεπω οτι δνε ειναι του στιλ μου αυτο... Εγω δενομαι ειδικα αν μου το βγαζει ο αλλος. ΑΠο την αλλη, πιεζω τον εαυτο μου και λεω οτι πρεπει να ζησω καποια πραγματα για να μην ειμαι επιπολαιη... Γιατι και το καλοκαρι και τωρα την πατησα... Η πραγματικοτητα ειναι οτι μαλλον ειμαι κοριτσια για σχεση,,, ΑΠο την αλλη ολα αυτα οχι, δε τα μετνανιωνω κιολας... Τωρα σε τι φαση ειμαι; Θελω να βγαινω και να γνωριζω κοσμο... Περοσσοτερο γιατι ειχα συνηθισει να εχω παντα καποιον και ναι απο ανασφαλεια νομιζω δε θελω να μεινω μονη. ΦΟΒΑΜΑΙ. Εντομεταξωμ δεν εχω και πολλες παρεες, αλλωστε οι κοπελες σε σχεση συνηθως ειναι κολλημενες και βγαινουν με το αγορι του περισσοτερο, οπως και γω εκανα,,, Αλλες ωρες νιωθω οτι εχασα χρονο απ τη ζωη μου οτι μου αξιζει ενας καλυτερος απο τον πρωην. Αντικειμενικα, ειμαι ομορφη κοπελα, αλλα χωρις αυτοπεποιθηση! Τωρα παω καπως να αποκτησω... Ειμαι πολυ ενοχικη και ανασφαλης... Ειμαι σε φαση που δεν ξερω τι θελω, που ξερω ομως οτι ειμαι της σχεσης, αλλα θελω και να βγω, που ξερω οτι με αυτον ηταν κατι προσκαιρο, αλλα εχω απορια αν θα μου στειλει παλι και ναι μπορει να τρεξω παλι...Που τα εχω βαλει με τον εαυτο μου γιατι δεν ξεκαθαριζω τη θεση μου, δεν εχω κοτσια να μιλησω; ΕΛΕΟΣ.Αυτο που θελω ειναι να μην πληγωνω αλλο τον εαυτο μου...
Συνγωμηηηη αν σας κουρασα αλλα πραγματικα ηθελα να τα βγαλω απο μεσα μου, ολα αυτα μπορει αν φαινονται αυναρτητα καπως, αλλα και εγω τωρα ετσι τα στο μυαλο μου... Γενικα μια λεω το ενα και μετα αναθεωρω παλι...Γενικα αναθεωρω!
Οποιαδηποτε γνωμη ειναι καλοδεχουμενη, θα ηθελα τη γνωμη τοσο αντρων οσο και γυναικων... Ευχαριστω