ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ;
Καλησπέρα σας,
Είμαι νέο μέλος σε αυτό το φόρουμ.
Η ανάγκη μου να μοιραστώ το πρόβλημα μου με προέτρεψε για γράψω αυτό το ποστ.
Πάσχω από διπολική διαταραχή αλλά από μικρή έχω δεχτεί κακοποίηση (κυρίως σεξουαλική) από τον πατέρα μου. Πέρασα πάρα πολλά και στα 23 μου είχα το πρώτο μου σοβαρό επεισόδιο-αποπειρα με χάπια. Ξεκίνησα με αντικαταθλιπτικά αλλά δεν ειχε ως τότε διαγνωστεί ότι έχω μανιοκατάθλιψη. Στα 26 πλέον και μετά από μία διακοπή των φαρμάκων για ένα χρόνο, έκανα υποτροπή...τότε εμφάνισα και υπομανία/μανία.
Το θέμα είναι ότι κατάφερα μετά από ένα χρόνο να πιάσω δουλειά και να φύγω απο το πατρικό μου.
Η αδερφή μου και οι φίλοι μου δεν μπορούν να δεχτούν ότι είμαι διπολική και ρίχνουν το όλο θέμα στην κακοποίηση που δεχόμουν για 12 χρόνια.
Έχει 20 μέρες περίπου που με τη συνδρομή του ψυχιάτρου μου δοκιμάσα να μειώσω κάποια φάρμακα. Αλλά αντιλήφθηκα ότι ήμουν λίγο πριν απο επεισόδιο. Είχε ξεφύγει το μυαλό μου εκτός πραγματικότητας. Μόλις όμως έπεσε η διάθεση μου απότομα τότε κατάλαβα πόσο λάθος σκεφτόμουν. Έτσι ξαναπήρα τις αρχικές δόσεις των φαρμάκων μου.
Είναι σκληρό αλλά είμαι στη φάση να δεχτώ πως θα παίρνω για μια ζωή φάρμακα και ίσως να μη μπορέσω να κάνω οικογένεια.
Συνεχώς σκέφτομαι πώς μπορώ να ελέγξω αυτά τα συναισθήματα αλλά είναι πολύ δύσκολο...δεν μπορώ να τα διαχειριστώ.
Είναι έντονα και με παρασέρνουν.
Το θέμα είναι πως εγώ θα το δεχτώ αλλά όχι οι άλλοι.
Δεν ξέρω αν κάποιος γνωρίζει από αυτά για να με συμβουλέψει, θα ήθελα και μία δεύτερη, τρίτη απόψη...
Κάθε μήνα έχω επίσκεψη με τον ψυχίατρο μου και με μία ψυχολογική σύμβουλο.