50 σημεία που πρέπει να προσέχουμε όταν θέλουμε να ανοίξουμε και να κρατήσουμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με άλλους.
1. Να είσαι ο πρώτος που θα πει, Γειά σας.
2. Να συστηθείς.
3. Να τολμήσεις. Μη φοβηθείς την απόρριψη.
4. Δείξε ότι έχεις αίσθηση του χιούμορ.
5. Να είσαι δεκτικός σε νέες ιδέες.
6. Κάνε μια μεγαλύτερη προσπάθεια να θυμάσαι τα ονόματα αυτών που σου συστήνονται (θα κάνουμε ειδικότερη ανάλυση των μεθόδων γι’ αυτό, αν δεν γίνει πάλι γενικός ξεσηκωμός εναντίον μου).
7. Ρώτα το όνομα του άλλου, αν το έχεις ξεχάσει.
8. Δείξε περιέργεια και ενδιαφέρον να μάθεις για τον άλλο.
9. Πες στους άλλους για τα σημαντικά γεγονότα στη ζωή σου (το βιβλίο το λέει, δεν είμαι σίγουρος, θα το αναλύσουμε).
10. Πες στους άλλους για τον εαυτό σου και τι σ’ αρέσει.
11. Δείξε στους άλλους ότι είσαι καλός ακροατής με το να επαναλάβεις αυτά που άκουσες να λένε, αλλά με άλλο τρόπο.
12. Μετάδωσε αίσθημα ενθουσιασμού για τα πράγματα και τη ζωή σε αυτούς που συναντάς.
13. Βγες από το δρόμο σου για να συναντήσεις καινούργιους ανθρώπους.
14. Δέξου το δικαίωμα κάποιου να έχει ατομικότητα.
15. Δείξε αίσθημα χιούμορ όταν μιλάς με άλλους.
16. Πες στους άλλους τι να κάνουν με μερικές σύντομες προτάσεις.
17. Ξανα-συστήσου σε όποιον έχει ξεχάσει το όνομά σου.
18.
Για τα υπόλοιπα μέχρι τα 50 σε επόμενη δόση, να δούμε μήπως σαλπίσει κάποιος το σύνθημα της επίθεσης κατά του Ονούφριου.
Αν αρχίσεις φίλε keep walking να γράφεις πάλι ότι ο σκοπός μου είναι να επικρίνω, το διαγράφω και να συζητάμε για μοτοσικλέτες. Μη γίνεις σαλπιγκτής!
Έχω ένα άλλο κείμενο για το τί κάνουμε όταν προσβληθούμε από έναν άγνωστο, ή τον ρωτήσουμε και δεν μας απαντήσει. Αν θέλετε το καταθέτω.
Μέχρι εδώ, μπορούμε να γράψουμε τι δυσκολίες έχουμε στο να τηρήσουμε αυτά, και τι κάνουμε αν δεν πετύχουν;