Υγεία και Φάρμακα: Σύμμαχοι ή εχθροί;
Το γράφω στο "γενικά" για να μη το συνδέσω με συγκεκριμένη πάθηση. Αφόρμηση εν μέρει το ποστ για "παρενέργειες από τα φάρμακα", εν μέρει η γενικότερη σύγκρουση για το τι χρειάζεται η ψυχική υγεία.
Εγώ δεν ξέρω τι να πιστέψω και τι να υποστηρίξω. Από τη μία, υπάρχει μια χημική ανισορροπία, από την άλλη όμως είναι μόνο αυτό; Κάθε πάθηση διαφέρει.Αντιμετώπιση χωρίς φάρμακα για κάποιες είναι αδιανόητη, από όσα λένε. Οι παρενέργειες όμως; Καλείσαι να δεις τι κερδίζεις, τι χάνεις; Μήπως τελικά κάτι τέτοιο ισχύει;
εσείς τι πιστεύετε για τα φάρμακα; (ας περιοριστούμε στις ψυχικές παθήσεις). Βοηθούν πραγματικά; ή στο τέλος δημιουργούν προβλήματα με άλλο τρόπο μεν , τα ίδιο σοβαρά,αν όχι σοβαρότερα, δε.
Όσοι έχετε πάρει -παίρνετε, τι θα κάνατε αν ήσασταν παρθένοι οργανισμοί (τη φράση την παίρνω από ένα άλλο ποστ πρόσφατα); Πιστεύετε ότι υπάρχει τρόπος να αποκοπείς πλήρως;
Εγώ έχω γνωστούς μου που πήραν ,αλλά δεν είδα κάποια θεαματική αλλαγή στη συμπεριφορά τους. Βελτίωση υπήρχε. Και επιδείνωση,επίσης βλ. κιλά, πρήξιμο,υπνηλία κλπ. Όταν έπρεπε (καλά και τώρα πρέπει χα χα) δεν τα πήρα για καθαρά πρακτικούς λόγους, μεταξύ άλλων (όπως ανάγκη για αλλαγή ρούχων λόγω κιλών, αλλά δεν είχα μία).