Δουλειά και τρομερή καταπιεση
Γεια σας, Με λένε Θανάση και είμαι 23 .
Άρχισα αυτό το thread γιατί δεν μου αρκούν οι φιλικές-οικογενειακές συμβουλές που μου δίνουν.
Ας αρχίσουμε, Δουλεύω σε μια εταιρία με χρώματα που αρκετοί θα ήθελαν να δουλεύουν (Λόγο ανεργίας), Ο μισθός μου είναι 570 ευρό (στην καλύτερη του μήνα με 27 μεροκάματα).
Τα πήγαινε-έλα τώρα? με 2 διόδια και 65 χλμ κάθε μέρα έχω έξοδα 60-70 ευρό τον μήνα (500 δλδ, δεν βάζω καφέδες κλπ....)
Είμαστε 4 άτομα οικογένεια (Άνεργος πατέρας λόγο προβλήματος) που σημαίνει ότι έχω ρόλο πάτερα ...
Ταυτόχρονα σπουδάζω στο ανοιχτό πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) όπου τα μαθήματα είναι μέσο ίντερνετ. Έχω 12 θεματικές ενότητες όπου για κάθε μια πρέπει να δίνω 560 ευρό.
Θέλει αρκετό διάβασμα που όλοι ξέρουμε ότι για να διαβάσεις πρέπει να έχεις αρκετό χρόνο, καλή διάθεση, ψυχολογία και ΗΡΕΜΊΑ.
Δεν έχω ΤΊΠΟΤΑ από όλα αυτά.
Δεν τα έχω διότι στην δουλειά μου δεν περνάω καθόλου καλά, Σηκώνομαι από τις 5:30 το πρωί και φτάνω 4:30 σπίτι μου, Έρχομαι σε επαφή με άτομα που πραγματικά τα σιχαίνομαι .
Η κοπέλα μου σπουδάζει 300 χλμ μακρυά από έμενα και θέλω να την βλέπω όσο τον δυνατόν περισσότερο - περνάει από το χέρι μου κάθε μήνα.
Μόλις μπαίνω στο σπίτι μέχρι να φάω και να κάνω ένα μπάνιο έχει περάσει 1 ώρα, κάθομαι στην καρεκλά και τα μάτια μου κλείνουν από την κούραση που αυτό σημαίνει 0 κέφι , 0 διάβασμα , 0 βόλτα , 0 ...0...0... Αν δεν κοιμηθώ θα είμαι σαν ζόμπι από την κούραση και αν κοιμηθώ και καταφέρω να ξυπνήσω θα είμαι πάλι σαν ζόμπι.
Το πανεπιστήμιο είναι η μελλοντική μου ζωή γιατί πραγματικά μου αρέσει αυτό που έχω επιλέξει να κάνω, (γιατί κακά τα ψέματα αρκετοί άνθρωποι ψάχνουν να βρουν τι πραγματικά θέλουν να κάνουν στην ζωή τους) άλλα δεν μπορώ ούτε καν να κάτσω να διαβάσω και ξέρετε πόσο άσχημο είναι να κάνεις μια δουλειά που ΔΕΝ την θέλεις και να χάνεις τον χρόνο σου στην ουσία τσάμπα, από το να κάνεις κάτι για την ζωή σου?
Είναι πάρα πάρα πάρα πολλά αυτά που θέλω να γράψω τώρα άλλα θα γίνω βαρετός και το ξέρω,
Αυτό που ήθελα να ρωτήσω όσους δουν το thread μου είναι:
Πως μπορώ να καταλάβω πια ενεργεία είναι σωστή αυτή την στιγμή? Να φύγω απτήν "ψεύτικη" δουλειά που είμαι (εν καιρό κρίσεως) και να αξιοποιήσω τον χρόνο μου σε αυτά που θέλω ή να κάτσω έτσι όπως είμαι και μετά τι??
Ψυχολόγοι λένε ότι πρώτα πρέπει να γνωρίζεις τα αρνητικά - θετικά της κάθε κίνησης για να πράξεις σωστά. Ωραία! ιδού μια λίστα!
2 Δρόμοι:
Φεύγω:
1) Έχω όλο τον χρόνο στην διάθεση μου να διαβάσω στο αντικείμενο που για μια ζωή ονειρεύομαι και θέλω , να ηρεμήσω σωματικά και ψυχολογικά
2) Δεν θα έχω χρήματα ούτε για 1 σουβλάκι
3) Δεν μπορώ να βλέπω την κοπέλα μου λόγο οικονομικών
4) ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΩ το πανεπιστήμιο (που στην ουσία θέλω να φύγω για να διαβάζω για αυτό)
5) Δεν θα έχω ασφάλεια
6) Δεν θα μπορώ να βοηθάω στο σπίτι μου (στα οικονομικά)
7)...
8)....
9)...
10)....
...
Δεν φεύγω:
1) Άγχος, καταπίεση, μελαγχολία, ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας , νεύρα
2) ΘΑ ΈΧΩ χρήματα για το πανεπιστήμιο (με δυσκολία) άλλα ΔΕΝ ΘΑ ΈΧΩ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ να διαβάζω
3) Θα μπορώ να βοηθάω στο σπίτι
4) Θα έχω ασφάλεια
5) Θα έχω "Δουλειά"
6)....
7)...
8)...
...
Δεν ξέρω τι να κάνω! σηκώνομαι το πρωί και βρίζω! είμαι στην δουλειά και λέω : Όταν πάω σπίτι Θα κάνω αυτό! αυτό! αυτό! και μόλις πάω... ΤΊΠΟΤΑ!
Δεν έχω κουράγιο,θάρρος,ενέργεια ......
Κάποιοι ίσως μου προτείνετε άπλα να αλλάξω μια δουλειά... Οκ και ας αλλάξω... Πάλι τα ίδια θα γίνουν μετά από 1 χρόνο... Και ας αντέξω! θα κάτσω 12 χρονιά σε τέτοιες δουλείες ενώ ξέρω ποια δουλειά μου αρέσει και δεν μπορώ να την κάνω?
Δεν ξέρω πραγματικά...
Κάθε βοήθεια δεκτή!