Καλησπέρα, είμαι νέος στο forum και παρατήρησα άτομα με παρόμοια προβλήματα με τα δικά μου , απλά εγώ όπου και να έχω απευθυνθεί δεν βρήκα κάποια λύση και η ζωή μου πάει συνεχόμενα προς το χειρότερο.
θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας κάποια θέματα της ζωής μου που αφορά άμεσα την ψυχολογία μου και θα ήθελα να μάθω αν άτομα με παρόμοια προβλήματα ,μάλλον να πω καλύτερα άτομα που έχουν παρόμοια συναισθήματα και διαταραχές μπορέσανε με κάποιο τρόπο να ανταπεξέλθουν.
Η παιδική μου ηλικία πρέπει να πω ότι δεν διαφέρει από τους περισότερους , γονείς που προσπαθούν με λάθος τρόπους να μεγαλώσουν τα παιδιά τους, οικογενειακά προβλήματα μεταξύ γονέων (ζήλεια , θυμό) ,έλλειψη εμπιστοσύνης και πολλά άλλα.
Πάντα με τους γονείς μου είχα μία τάση φυγής διότι αν και ήξερα ότι μου παρείχανε άφθονη αγάπη , κάποια στιγμή έπρεπε να αποχωρήσω διότι μου στερούσανε την "ζωή", παίρνοντας αποφάσεις που αφορούσαν την ζωή μου, πχ. τηλεφωνόντας στο αφεντικό μου διότι έξω είχε κακοκαιρία και δεν θέλανε να βγω εκτός σπιτιού , επικοινωνόντας με κοπέλες ανά καιρούς προσπαθώντας να τις απομακρύνουν από μένα διότι δεν ήταν "άξιες" και άλλα πολλά και όλα αυτά φυσικά εν αγνοία μου, οπότε με οποιαδήποτε δικαιολογία προσπαθούσα να απομακρυνθώ από το σπίτι, 3μηνα ταξίδια στον αδερφό μου που μένει στο εξωτερικό ή μετακομίζοντας όποτε μπορούσα οικονομικά.
Κάποια προβλήματα που είδα ότι είχαν δημιουργηθεί ήταν ότι , όποια σχέση έκανα προσπαθούσα να προσκοληθώ πάνω της ώστε να μπορέσω να αποκολληθώ από τους γονείς μου (πλέον το αναφέρω στον εαυτό μου ως έλλειψη αυτοεκτίμησης , διότι οι επιλογές μου ήταν μόνο γυναίκες που με κυνηγούσαν και αποφασίζοντας βάσει των θέλω τους διότι νόμιζα ότι κάτι τέτοιο θα μου έφερνε μια ήρεμη ζωή και ευτυχία).
Άγνωστο φόβο προς όλους και όλες τις καταστάσεις , υπερανάλυση κυρίως αρνητικών σχολίων , εκφράσεων ,ακόμα και βλεμμάτων . αυτό με οδήγησε να αποφεύγω σαν διαόλου κάλτσα την μετακίνηση με ΜΜΜ , ιδιαίτερα μόνος μου (εχω μπει στο μετρό και κατέβηκα στην επόμενη στάση ιδρωμένος και αγχωμένος) , αργότερα έμαθα πως αυτό είναι ένα είδος κοινωνικής φοβίας.
έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης και πολλαπλές περιπτώσης αδυναμίας επαναφοράς της μνήμης σε καταστάσεις.
Ένα άλλο πρόβλημα που μου δημιουργήθηκε ήταν η απίστευτη κατανάλωση γλυκών σε σημείο που αντικαθιστούσε γεύματα , ψυχολογική βουλιμία, κατανάλωση τροφών που μου δημιουργούσαν μια ψευδαίσθιση χαράς.
Νόμιζα η ζωή μου θα βελτιωνόταν την στιγμή που θα μπορούσα να χω μια σταθερή σχέση και καλή δουλειά, τον χειρότερο μου λάθος, στα 30 μου και εν μέσω οικονομικής κρίσης κατάφερα να βρω μία δουλειά με αρκετά καλές απολαβές και έχωντας μια σταθερή σχέση 1 χρόνου πίστευα πως όλα γίνονταν καλυτερα , έχασα 20 κιλά επαναφέρωντάς με σε νορμάλ ρυθμούς και αποφασισμένος να κοιτάω την ζωή μου , είχα αρκεστή στο γνωστό , δουλεια - σπίτι - δουλειά. Έχωντας γίνει όμως τρομερά ανασφαλείς με τις σχέσεις μου και εφαρμόζωντας συνεχόμενα ελέγχους της κοινωνικής ζωής της κοπέλας μου ανακάλυψα πράγματα που με συντάραξαν , όποτε μετά από έναν χωρισμό ,το μόνο που επικεντρώθηκα ήταν η δουλειά μου. Κάπου εκεί έρχετε και η ρουκέτα , ή κερασακι στην τουρτα , όπου με αποτελείωσε ψυχολογικά , θέλωντας να αντιμετωπίσω τα προβλήματα μου κλείστηκα στον εαυτό μου και αρνιόμουν συστηματικά να βγώ με φίλους ή άτομα της δουλειάς , εκεί ήρθε όμως ένα απότομο , άδικο και αγνωστο γιατί συμβάν, όταν στην δουλειά διαδόθηκε ότι ήμουν ομοφυλόφιλος, εκεί μου ήρθαν όλα , όλα όμως , πολύ μίσος (γιατί το είπαν αυτο), θλίψη (για ποιο λόγο αφού και δεν είμαι αλλα και δεν έδωσα κα΄ποιο δικαίωμα), άγχος ("μπιχτές" που λεγόντουσαν στο γραφείο μου αποσπούσαν την συγκέντρωση με αποτέλεσμα μειωμένη απόδοση) και όλα αυτα με οδήγησαν στο να παραιτηθώ να γυρίσω στους δικούς μου και να προσπαθήσω να βρω μια λύση.
ακόμα χειρότερη επιλογή , διότι ενώ πήρα απόφση να απευθηνθω σε κάποιο γιατρό για να δω γιατί κάνω λάθος επιλογές και ενέργειες στην ζωή μου , οι δικοί μου σαν παλιά ελληνική οικογένεια - τρελο ταμπου - μόνο προβ΄λήματα μου δημιουργούσαν με την συμπεριφορά τους.
τελικα εντελώς στα κρυφά σαν κυνηγημένος λεπρός θέλησα να ασχοληθώ με την ψυχική μου υγεία που μου κατέστρεφε τα πάντα γύρω μου. λόγω δουλειάς , μετά από πολύ μελέτη και αναζήτηση στο διαδίκτυο άρχισα να βρίσκω τα "ονοματα" των ψυχικών προβλημάτων μου,
- Ψυχολογική βουλιμία
- Κοινωνική φοβία
και φυσικά - Κατάθλιψη
όταν 'εκανα μια πρ'οχειρη και εντελώς μόνος μου διάγνωση έψαξα και για την κατάλληλη θεραπεία, οπότε στράβηκα στα Ladose, ήπια χάπια τα οποιά με βοήθησαν αρκετά ώστε να μπορέσω να λύσω κάποια από τα θέματα που αντιμετώπιζα.
φυσικά , επιρεασμένος και αδύναμος να απαντήσω στον εαυτό μου γιατί με θεωρούν ομοφυλόφιλο , άφησα ανοιχτό το ενδεχόμενο μήπως τελικά ο εαυτός μου κρύβεται πίσω από κάτι τέτοιο και δημιουργεί κάποιες αντιδράσεις με αντίκτυπο στην ψυχολογική μου διάθεση , όσο και να αναρωτήθηκα , το αποτέλεσμα ήταν ότι το γυναικείο φύλο ήταν μακράν το αγαπημένο μου.
Έχωντας όμως στο μυαλό μου ότι κάνω λήψη φαρμάκων χωρίς την συμβουλή κάποιου ειδικού , σταμάτησα τα Ladose και επισκέυτηκα 2-3 φορές ψυχολόγο στο ΚΨΥ της περιοχής μου , ο τύπος ποιο ανεδής δεν γινόταν , του έλεγα τα προβλήματα μου και αυτός μου έλεγε πως οι τσιχαντιστές σκοτώνουν πως πέφτουν βόμβες και εγώ ασχολούμε με τέτοια πράγματα και διάγνωσε ότι περνάω ένα είδος "εφηβείας". όταν το άκουσα αυτό αποχώρησα με την χειρότερη άποψη για τα ΚΨΥ.
Π'ερασε κάποιος καιρός όπου κλείστηκα στον εαυτό μου , εκλεισα το κινητό , έμενα σπίτι και δεν είχα καμία απολύτως επαφή με τον έξω κόσμο.
όταν αποφάσισα ότι δεν πρέπει να κάνω πίσω , επισκέφτηκα έναν ψυχίατρο και κατόπιν ερώτησης για το τι θέλα από την ζωή μου ,το μόνο που θα θελα ήταν ευτυχζία , μετά από τόσα χρόνια να μπορέσω ακομα μια φορά να αισθανθώ ευτυχισμένος . 3 επισκέψεις και η διάγνωση ήταν κατάθλιψη και μου χορηγήθηκαν τα Efexor, μετά από μήνες χορήγησης είχα φτάσει σε σημείο παντελείς έλλειψης υγιεινής αλλά και αυτοεκτίμησης , έλλειψης χαράς , απλά τα "πρόβληματα" δεν με πολυαπασχολούσαν εφόσον δεν με απασχολούσε τίποτα απολύτως στην ζωή μου, όταν άκουσα από τον γιατρό αλλαγή φαρμακευτικής αγωγής και ταυτόχρονη επισκεψη σε ψυχολόγο για την αντιμετώπιση της κοινωνικής φοβίας, εκεί σήκωσα τα χέρια ψηλά , πανακριβες επισκέψεις , αγορά φαρμάκων και ταυτόχρονα ανεργία και όπως προείπα επισκέπτωντας κρυφα τον γιατρό , με έφερε σε κατάσταση απελπισίας.
και δυστυχώς πλέον κατάλαβα γιατί άνθρωποι αυτοκτονούν , δεν είναι η ανεργία καθαυτή , δεν είναι η μιζέρια που δημιουργήθηκε λόγω κρίσης , δεν είναι ολα αυτά όσο το ότι άτομα με προβλήματα ψυχολογικά και κοινωνικά είναι νεκρά για την κοινωνία.
το ξεφτύλησα λίγο , συγνώμη αλλά όσο γράφω το μυαλό σκεφτεται τα δικάτου , απλα πραγματικα θα θελα να μάθω αν κάποιος γνωρίζει ΄η αν έχει αντιμετωπίσει τέτποα συναισθήματα και τι θα μπορούσα να κάνω.