Παρακαλω χρειαζομαι τις γνωμες σας
Καλησπερα,ειμαι καινουριος στο φορουμ και κατεληξα εδω γιατι δεν ξερω πλεον που μπορω να εκμηστυρευτω αυτα που σκεφτομαι καθως και γιατι δεν αντεχω αλλο να τριγυρνανε στο κεφαλι μου. Θα ηθελα την γνωμη σας με το τι πρεπει να κανω για να νιωσω καλυτερα . Τα πραγματα εχουν ως εξης. Ειμαι 24 ετων και εχω κανει πολλα πραγματα για τα οποια νιωθω τυψεις. Εχω υπαρξει κλεπτομανης απο πολυ μικρη ηλικια της ζωης μου. Ειναι σαν να μη μπορω να ελεγξω τον εαυτο μου καποιες φορες. Εχω κλεψει απο φιλους , απο γνωστους , απο την κοπελα μου , απο συγγενεις, απο τους γονεις μου. Επισης δεν μπορουσα ποτε πραγματικα να εμπιστευθω κανενα. Θυμαμαι τον εαυτο μου απο μικρο παιδι να πληγωνεται πολυ ευκολα και να μην καταφερνω ποτε να ελεγξω τα συναισθηματα μου.Εχω περασει απο προβλημα εθισμου με τζογο στο οποιο απευθυνθηκα σε ψυχολογο αλλα σταματησα γιατι δεν μπορουσα να συνεχισω.Τα τελευταια 2 χρονια καπνιζω κανναβη σε βαθμο που θεωρω οτι επηρεασε πολυ περισσοτερα οτι αισθανομουν και μεγενθυνε το προβλημα μου. Γενικα νιωθω χαμενος στις σκεψεις μου, δεν μπορω να συγκεντρωθω σχεδον σε τιποτα ολα μου φταινει καποιες φορες και ειμαι αισιοδοξος και χαρουμενος ελαχιστα. Επισης εχω χρεη σε τραπεζες και λογαριασμους , δεν εχω δουλεια, και νιωθω ολα αυτα να με πνιγουν καθε βραδυ που πεφτω για υπνο. Κανεις γυρω μου δεν ξερει σχεδον τιποτα για ολα αυτα. Θελω τοσο πολυ να με βοηθησει καποιος αλλα εχω απογοητευσει τοσες πολλες φορες ατομα γυρω μου που φοβαμαι οτι θα μου γυρισουν την πλατη πια. Νιωθω οτι δεν μου αξιζει τιποτα. Το μονο που ευχομαι καποιες φορες ειναι να μην ειχα κανει τιποτα απ ολα αυτα . Ανακαλωντας την παιδικη μου ηλικια εντοπιζω πολλες φορες τον εαυτο μου να ντρεπεται για αυτο που σκεφτοταν η επραττε. Ποτε δεν ενιωθα ελευθερος πραγματικα. Νιωθω και ενιωθα οτι ολοι θα με σχολιασουν επικριτικα για οτι κανω/εκανα σε σημειο που τις περισσοτερες φορες δε μπορω να εστιασω σε οτι πραγματικα με ενδιαφερει. Ψαχνω λιγη ηρεμια με τον εαυτο μου αλλα παραλληλα νιωθω πολυ μονος .Δεν ξερω που πρεπει να απευθυνθω σε ψυχιατρο η ψυχολογο? Δεν αντεχω αλλο θελω να κοιμαμαι τα βραδυα ησυχος να μην με βαραινει τιποτα