Πως ένας χωρισμός μπορεί να γίνει ανώδυνος;
Βρίσκομαι σε μια σχέση εδώ και 2,5 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής υπήρξε αρκετή πίεση, πολλά προβλήματα και πολλές στιγμές έντασης. Πάντοτε όμως στο τέλος αντιμετωπίζαμε τις όποιες δυσκολίες. Τον σύντροφό μου τον θαύμαζα και μπορώ να πω πως ανέπτυξα μια σχέση εξάρτησης από τον ίδιο. Πολλές φορές σκεφτόμουν ότι είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Αυτός είναι και ο λόγος που στους περισσότερους καβγάδες μας, έκανα εγώ το πρώτο βήμα να τα ξαναβρούμε. Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα ήταν πάρα πολύ δύσκολο για εμένα. Ένα καινούργιο επαγγελματικό ξεκίνημα σε συνδυασμό με ένα σοβαρό ψυχιατρικό πρόβλημα που αντιμετώπισε η αδερφή μου με έφεραν "στα όριά μου".
Μετά από έναν ακόμη τσακωμό με τον σύντροφό μου κατά τη διάρκεια του οποίου μου ζήτησε να μην τον ξαναενοχλήσω, αποφάσισα να τον αφήσω ήσυχο. Ο ίδιος νόμισε πως για μία ακόμη φορά θα έκανα εγώ το πρώτο βήμα. Όταν συνειδητοποίησε ότι δεν αστειευόμουν, άρχισε να με παίρνει όλη την ημέρα τηλέφωνα. Πλέον, του έχω εξηγήσει ότι θέλω να μείνω μόνη μου, να ηρεμήσω, να τα βρω με τον εαυτό μου. Όμως δεν λέει να το καταλάβει. Προσπαθεί να με πείσει ότι όλα θα πάνε καλά και δεν μ' αφήνει να ηρεμήσω καθόλου. Ειλικρινά, ποτέ δεν πίστευα ότι οι άνθρωποι χρειάζονται χρόνο να "σκεφτούν". Πίστευα πως όταν είσαι με έναν άνθρωπο και τον αγαπάς, θα θες να είσαι μαζί του ό,τι κι αν συμβεί. Καταλαβαίνω όμως τώρα πόσο λάθος έκανα. Τι μπορώ να κάνω για να καταλάβει ότι θέλω να μείνω μόνη μου;