Είναι το δεύτερο ''προβλημα'' μου για το οποιο ηθελα να ζητησω μια γνωμη καθως εχω πολλες αμφιβολιες.
Θεωρείται ψυχαναγκασμός όταν κάποιος έχει θέμα με το να καταγράφει τα πάντα πολύ αναλυτικά καθημερινά?
π.χ ωρα γευματων και θερμίδες [ καμια σχετικοτητα με διαιτα ] , βηματα στο τελος της ημερας απο εφαρμογη που τα μετραει στο κινητο , ωρα και λεπτα μελετης για σχολη, και ξεχωριστα για ξενη γλωσσα,χρηματα που ξοδεψα, χρηματα που σκοπευα να ξοδεψω αλλα τελικα δεν το εκανα, βοθμολογια ημερας , και προγραμμα για την επομενη μερα απο το τι θα φαω τι θα φορεσω που θα παω ποιες σελιδες θα διαβασω και τι ωρες. Επίσης, υπολογιζω τα παραπανω ξεχωριστα για καθε εβδομαδα αι καθε μηνα [ πχ ποσα βηματα εκανα την ταδε εβδομαδα και σε αλλη σελιδα ποσα τον συγκεκριμενο μηνα ολα μαζι ].
Εχω 4 ημερολογια οπου γραφω τα ιδια, γιατι το ενα ειναι μικρο και το εχω παντα μαζι μου, το αλλο εχει στην ιδια σελιδα ολοκληρο τον μηνα χωρισμενο σε κουτακια οποτε το βλεπω πιο ολοκληρωμενα, το αλλο ειναι απο αυτα τα τεραστια του γραφειου που βεβαια δεν το κοιταζω απλα αντιγραφω τα παντα και το αλλο ειναι με στικερ που το εχω στον τοιχο ακριβως απεναντι μου .
Ακομα, αν για καποιον λογο ξεχασω να σημειωσω κατι ξυπναω μεσα στη νυχτα και τα βγαζω ολα και καθομαι με το κομπιουτερακι μετραω το ενα , το αλλο, και γραφω . Αν παω καμια εκδρομη και παρω μονο τομικρο ημερολογιο μαζι μου, ανυπομονω περισσοτερο απο ολα να γυρισω για να αντιγραψω τα παντα στα υπολοιπα, ακομα και πραγματα απο 3 ημερες πριν .
Το αλλο θεμα μου με το γραψιμο ειναι πως για να διαβασω οτιδηποτε απο την σχολη μου το αντιγραφω, οχι τα σημεια που ειναι πιο σημαντικο να θυμαμαι , αλλα ολη την υλη. και μου παιρνει καποιους μηνες γιατι σχεδον ολο το βιβλιο στην ουσια, μηχανικα βεβαια αλλα μετα μπορω να τα μαθω μονο αν δω τα γραμματα μου. μετα κανω αλλες σελιδες με την περιληψη αυτων που εγραψα, και μετα την περιληψη της περιληψης περιεκτικα, και μετα ερωτησεις πανω σε αυτα και ουτω καθεξης.
Εκτος απο το τελευταιο που με κουραζει παρα πολυ, ηθελα να μου πειτε αν θεωρειτε τα υπολοιπα ψυχαναγκασμο η οτι απλα ειμαι παρα πολυ οργανωτικη [ γιατι γενικοτερα ειμαι οργανωτικη σε ολους τους τομεις] . Ακουγονται λιγο χωρις νοημα και ασχολουμαι ολη την ημερα με αυτα ακομα κι αν δεν κανω τιποτα αλλο , αλλα το σημαντικο για μενα ειναι πως δεν νιωθω οτι ειναι κατι που με ενοχλει, αντιθετα με ανακουφιζει να το κανω,και οχι οτι ειναι κατι απο το οποιο πρεπει να απαλλαχθω νιωθω πως μονο ετσι η ζωη μου ειναι σε ταξη και οτι δινω απο μονη μου καποιο νοημα και εκει που δεν υπαρχει . τι λετε?