Το αυτι μου κουδουνιζει ασταματητα
Πριν απο 2-3 βδομαδες ξεκινησε το συγκεκριμενο προβλημα και κοντευω να τρελαθω. Ειναι αυτο που σιγουρα εχουμε παθει ολοι μας και κραταει 3-4 δευτερολεπτα και εξαφανιζεται. Απλα σε μενα ειναι μονιμο πλεον.
Αρκετοι ανθρωπου πασχουν απο εμβοες στα αυτια αλλα το δικο μου διαφερει λιγο. (Δεν ξερω κατα ποσο συσχετιζεται με αυτο) Ενα βραδυ ξαφνικα επιστεφοντας απο το μπαλκονι με πιανει ενα φταρνισμα και το δεξι μου αυτι αρχισε να κουδουνιζει επι 6 ωρες. Πηγα για υπνο με ηρεμιστικα και το αλλο το πρωι ξυπνησα ενταξει.
Την επομενη μερα ξυπναω το πρωι και διαπιστωνω οτι το αριστερο μου αυτι τωρα αρχιζει να παραγει ηχους πολυυυυ υψηλης συχνοτητας. Ο ηχος ειναι ολοιδιος με αυτον που παραγουν οι παλιες CRT τηλεορασεις απλα αυξομειωνεται συνεχως. Δεν θα ελεγα οτι με εχει φερει σε τετοιο σημειο που διαβαζω σε μερικους οτι θελουν να αυτοκτονησουν, ο ηχος ειναι ανεκτος αλλα τα ανεβοκατεβασμα ειναι λες και οπου παω εχω απο πισω μου μια CRT τηλεοραση να παιζει.
Μπορει πχ για κανα 20 λεπτο να μην ακουω τιποτα και μετα ξεκινα παλι ο γολγοθας. Ακουω ενα πραγμα που κανει π.χ φσσσσσ-φσ-φσ-φσ-φσσσσσσ-φσ-φσσσσσ και παιει λεγοντας (συχνοτητα πανω-κατω). Δεν ειναι δηλαδη απλα ενας ηχος συνεχομενος υψηλης συχνοτητας. Τον εχω καθ ολη τη διαρκεια της μερας, και ολος περιεργως οταν κοιμηθω και τυχει να ξυπνησω για να αλλαξω πλευρα, ο ηχος δεν υπαρχει.
Ειμαι 24, δεν εχω εκτεθει σε υψηλο θορυβο, η τελευταια φορα που πατησα σε αιθουσα με δυνατο ηχο ηταν σε κλαμπ..8 μηνες πριν. Ζω σε χωριο σε περιοχη που επικρατει απολυτη ησυχια. Σπανια βγαινω σε καφετεριες και τετοια οποτε μου κανει εντυπωσει πως μπορει να απεκτησα ακουστικο τραυμα. Μουσικη ακουω απο επαγγελματικα ακουστικα που απομωνονουν τους εξωτερικους ηχους και παντα σε φυσιολογικα επιπεδα οπου μπορω να συζητησω με καποιον ενω ακουω μουσικη).
Επειδη οπως ειναι φυσικο το εχω ψαξει το θεμα και τις αιτιες του, παμε στα ηρεμιστικα. Τα ηρεμιστικα και ιδιαιτερα τα αντι-επιληπτικα οπως ειναι το tegretol (δεν ειναι ηρεμιστικο) ή το clonotril (βενζοδιαζεπινη/αντιεπιληπτικο) ειναι ενας παραγοντας. Ειμαι χρηστης του Clonotril αλλα δεν πιστευω πως η χρηση που κανω 1 φορα ανα 1-2 εβδομαδες να μου εχει προκαλεσει τετοια ζημια.
Λενε επισης οτι το αγχος παιζει ρολο στην εμφανιση του συγκεκριμενου προβληματος. Πασχω απο γενικευμενο αγχος οποτε πιστευω οτι αυτη μπορει να ειναι η αιτια του προβληματος. Το τελευταια διαστημα ημουν ιδιαιτερα στρεσαρισμενος με οικονομικα κυριως θεματα που μου στερουσαν τον υπνο καθε βραδυ.
Εαν γω πχ καταφερω και απαλλαχθω απο το αγχος, το προβλημα θα συνεχισει ή η ζημια ειναι ανεπανορθωτη ?
Πραγματικα εχω αγχωθει απιστευτα με αυτο το προβλημα γιατι δεν ξερω αν θα αντεξω να ζω μια ζωη με αυτο και δεν θα τα τιναξω καποια στιγμη. Σημειωτεον οτι η μουσικη και κανενας ηχος δεν μπορουν να καλυψουν το συγκεκριμενο θορυβο. Και σε κλαμπ να εισαι αν σου βαλουν μια τηλεοραση CRT απο πισω για να καταλαβετε, παλι θα νιωθετε αυτο τον ηχο.
Kατι αλλο που υποπτευομαι ειναι ο ιδιος ο ηχος της crt τηλεορασης που εχουμε να μου προκαλεσε τετοια βλαβη. Η τηλεοραση κυριολεκτικα παιζει 24/7 επειδη η οικογενεια μου ειναι σπιτογατοι και κοιτανε TV απο το πρωι αλλα και καθως κοιμουνται το βραδυ!! Συν το οτι η οικογενια μου προκαλουν απιστευτη ηχορυπανση. Ο πατερας μου εχει βροντερη φωνη, η τηλεοραση παιζει συνεχως, στην αδερφη μου αρεσει να μιλαει δυνατα και να τραγουδαει και καποιες φορες τρελαινομαι και αναγκαζομαι να φοραω τα ακουστικα απομονωσης εξωτερικων ηχων χωρις μουσικη για να σωθω απο την φασαρια στο σπιτι.
Οι δυνατοι θορυβοι επιδεινωνουν την κατασταση.
Ενα αλλο αξιοπεριεργο ειναι οτι η συχνοτητα που ακουω αλλαζει αναλογα με το τι δειχνει το LCD μονιτορ του υπολογιστη!
Μαυρη τελειως εικονα και ασπρη εχουν αλλη συχνοτητα στο αυτι μου. Εβαλα την αδερφη μου με κλειστα τα ματια να εναλλασει εικονες χωρις να ξερω ποια εχει (μαυρη η ασπρη) και μπορω να διακρινω ποτε αλλαζει!
Δεν ξερω τι ιατρο πρεπει να επισκεφθω, ψυχιατρο για το αγχος ? Νευρολογο ? ΩΡΛ ?
Θα κλεισω παρεμπιτοντως σε ΩΡΛ αλλα το μονο που μπορει να κανει ειναι πλυση αυτιου σε περιπτωση που εχω συσσωρευμενο βυσμα. Αλλα ακουω μια χαρα, να πω οτι μειωθηκε η ακοη μου εστω και στο ελαχιστο για να δικαιολογησω την κυψελιδα...
Σας εχει τυχει εσας τετοιο πραγμα και για τοσο χρονικο διαστημα ?