Originally Posted by
Gallowdance
Καλημέρα,
Υπάρχει περίπτωση ένας άνθρωπος, που μια ζωή είχε άγχος και φόβο για θέματα υγείας ως επί το πλείστον, να έχει κατάθλιψη και να μην το ξέρει; Πχ, παρατηρώ στον εαυτό μου ότι τα τελευταία χρόνια, κατά περιόδους, αγχωνόμουν για πολλά θέματα, υγείας, σχέσεων κλπ. Αισθανόμουν άσχημα, αλλά δεν αντιδρούσα για αυτά, συνήθως η στενοχώρια μου έπαιρνε δυο μορφές: ή γινόμουν απαθής ή αποκτούσα φοβία για μια αρρώστια ή για κάτι τέλος πάντων σχετιζόμενο με το σώμα μου και τις λειτουργίες του!! Είχα ταχυκαρδίες, οι οποίες ως έναν βαθμό οφείλονταν στον τρόπο ζωής που έκανα/κάνω...Τον τελευταίο, όμως, καιρό έχω και άλλα συμπτώματα, διαρκές άγχος, ανησυχία, δυσκολία στον ύπνο, η όρεξή μου έχει αλλάξει/μειωθεί και έχω χάσει το ενδιαφέρον μου για τη ζωή. Μέχρι τώρα δεν πίστευα ότι έχω κατάθλιψη -το ίδιο και η ψυχίατρός μου-, αλλά τα συμπτώματα είναι επίμονα και με γεμίζουν άγχος. Υπάρχει περίπτωση να ξεκινάει η κατάθλιψη έτσι; Και γιατί, λόγω άγχους, του μονότονου τρόπου ζωής που κάνω, των απογοητεύσεών μου ή των φόβων που έχω αναπτύξει για διάφορες αρρώστιες;