Γειά σας και καλή χρονιά.
Είμαι φοιτητής σε μεγάλο έτος και έχω να γράψω ένα τελευταίο μάθημα αρχές Φλεβάρη για να τελειώσω τη σχολή μου και μετά θα φύγω τρέχοντας από το πατρικό μου γιατί είναι εξαιρετικά τοξικό περιβάλλον και ήδη η ψυχολογία μου έχει πληγεί σοβαρά (άγχος, κατάθλιψη, πανικός, ψυχαναγκασμοί).
Το πρόβλημα είναι ότι τις τελευταίες μέρες μ' έχει πιάσει ένα πράγμα που νιώθω ότι το κεφάλι μου θα σπάσει -δε νιώθω πονοκέφαλο- και μ' έχουν πιάσει κάτι τικ με τα μάτια μου -τ' ανοιγοκλείνω γρήγορα και επαναλαμβανόμενα- και με την αναπνοή μου και τρέμουλα και τινάζω τους μυς μου σα το Μητσοτάκη και... νιώθω ΕΝΤΑΣΗ!
Το αποτέλεσμα είναι ότι δε μπορώ να κάτσω να διάβάσω!
Σταματάω και κάνω ρυθμικές εισπνοές-εκπνοές, χτυπάω μαξιλάρια, πίνω βαλεριάνες, ακούω χαλαρωτική μουσική, πάω διαβάζω έξω, αλλά η κατάσταση χειροτερεύει.
Ούτε να φάω ήρεμα δε μπορώ.
Ακόμα και το κείμενο αυτό με δυσκολία το γράφω...
Μόνο όταν πέσω για ύπνο κάπως καλμάρω.
Έχει κανείς βιώσει κάτι παρόμοιο?
Δεν ξέρω αν είναι overdose από το πολύ διάβασμα τους τελευταίους 2-3 μήνες, ή αν είναι από τις πολλές ώρες μπροστά στο laptop ή από το πολύ άγχος και τα όσα έχω περάσει και περνάω ή όλα αυτά μαζί, αλλά σκέφτομαι να πάρω κάνα αγχολυτικό φάρμακο γιατί οι μέρες είναι λίγες μέχρι την εξέταση και πρέπει να τις αξιοποιήσω στο έπακρο για να μπορέσω να τελειώσω.
Χρόνος και λεφτά για ψυχίατρο δεν παίζουν.
Ξέρει κανείς κάποιο αγχολυτικό που να δρα άμεσα, να μη φέρνει υπνηλία και να μην επηρεάζει αρνητικά τις νοητικές λειτουργίες ή και να τις βελτιώνει ακόμα?