Αγοραφοβία-Φοβία για το μέλλον.....
Γειά σάς. Είμαι 23 χρόνων και πασχω απο αγοραφοβία απο τα 13 μού. Στο σχολείο έκανα παρέα μόνο με τους φίλους μου και δέν μπορούσα να επικοινωνησω με άλλους. Στις παρέες μου και στην οικογένειά μου δεν μπορούσα να πω την γνώμη μου εύκολα και έκανα πάντα αυτό που ήθελαν οι άλλοι. Δεν διεκδηκουσα τίποτα. Στο λύκειο κατάλαβα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μού. Ήθελα να παρατησω το σχολείο και να ασχοληθω με την ηχοληψία αλλά δεν είχα δύναμη να το πω στους γονεις μου. Συνέχεια τους έλεγα ψέματα γιατί φοβομουν. Σαν αποτελεσμα πηρα βάρος και δεν ένιωθα καλά με το εαυτό μου. Στις πανελλήνιες εβγαλα 6200μόρια και πέρασα ηχοληψία και αντί να χαρώ άρχισαν τα προβλήματα. Έπαθε κατάθλιψη δεν ετρωγα για μέρες και δεν έκανα τίποτα. Οι γονείς μου με έγραψαν με το ζόρι και μου νοίκιασαν σπίτι. Για να πάω στην σχολή πήρα απόφαση και πήγα σε ψυχίατρο. Έκανα κάποιες συνεδρίες και πήρα χάπια. Ήμουν καλύτερα , πήγα στην σχολή έκανα παρέες. Μια μέρα εκεί πού καθόμουν άρχισε να γυρνάει το δωμάτιο και φοβηθηκα πολύ. Έξοδα τα χάπια μαχαίρι και δεν ξαναπηγα στο ψυχίατρο. Στην σχολή είχα μεγάλο θέμα. Δεν μπορούσα να πάω σε μάθημα χωρίς να είναι κάποιος φίλος μου μαζί. Δεν έβγαινα και δεν έκανα τίποτα μόνος μου. Δεν έχω κανει καμια παρουσίαση εργασίας στην σχολή γιατι φοβόμουν. Με την ηχοληψία έχω ασχοληθεί πολύ και με τις γνώσεις που εχω μπορουσα να τελειώσω την σχολή εύκολα. Όμως μετα από 4 χρόνια χρωστάω 6 μαθήματα την πρακτική και την πτυχιακή. Έχω ξενοικιασει απο περισυ τον Φεβρουαριο και μένω μόνιμα στην Αμαλιάδα. Απο πέρυσι το Φεβρουάριο είμαι κλεισμένος στο σπίτι χωρίς παρέες και ή μόνη μου παρηγοριά είναι ή ηχοληψία. Όταν βγαινω απο το σπίτι ζαλιζομαι, τρέμουν τα πόδια μου και νομίζω οτι θα παθω κάτι κακό. Έχω πάρει πτυχιακη με εναν φίλο μου ενα πολύ δύσκολο θέμα. Δεν μπορώ να το δούλεψω και δεν έχω την δύναμη να μιλήσω με τον καθηγητή. Οι γονείς μου ξέρουν οτι μέχρι τον Μάρτη θα την έχω παρουσιάσει αλλά δεν έχω κανει τίποτα. Φοβάμαι να τους πω την αλήθεια. Έχω εξεταστική σε μια εβδομάδα και φοβάμαι να πάω. Πάω εδώ και δυο μηνες σε ψυχολόγο αλλά δεν με έχει βοηθήσει γιατί δεν μπορω να τις πω ακριβός τα προβλήματα μου.
Συγνώμη αν σας κούρσα. Ακούω γνώμες. Τι μπορώ να κάνω?
Ευχαριστώ!