Άγχος , φόβοι και εσωστρέφεια .. ;
Στροβυλίζομαι γύρω απο έναν άξονα πάνω στον οποίο αναγράφονται όλα όσα με συνθλίβουν..θα ήταν ψέματα αν έλεγα οτι λίγα είναι αυτά που με προβληματίζουν και δυσκολεύομαι πολύ να τα εκφράσω...
Η ειρωνεία είναι ότι έχω μεγάλο ενδιαφέρον για τις ανθρώπινες σχέσεις καθώς και για την ψυχοσύνθεση των ατόμων , αλλά εγώ η ίδια δεν μπορώ να κάνω μια πραγματική φιλία. Έχω φίλες βέβαια που τις γνωρίζω από το δημοτικό, το προβλημά μου όμως είναι οτι στην φοιτητική μου ζωή δεν έχω αναπτύξει κάποια στενή σχέση με καμία κοπέλα από όσες γνωρίσει.. Αναγνωρίζω το ότι εγώ η ίδια δεν είμαι και τόσο κοινωνική ή εξωστρεφής όσο άλλες, προσπαθώ ωστόσο να προσεγγίσω τα άτομα που γνωριζω με θετική ενέργεια και διάχυτη φιλικότητα. Κάθε φορά που πηγαίνω στην σχολή νιώθω μόνη, κι ας έχω κάποια γνωστή δίπλα μου. Αυτό με κάνει να έχω την εντύπωση οτι ουτε και στην μετέπειτα ζωή μου δεν θα μπορέσω να κάνω καινούριες γνωριμίες ή φιλιες και θα νιώθω ακόμη πιο μονη.
Νιώθω απίστευτα τυχερή και ευγνώμων που έχω αυτές τις φίλες απο μικρή που με αγαπουν και με στηριζουν σε καθε δυσκολια. Είναι όντως τύχη ομως αυτό το πραγμα γιατι οπως φαίνεται αν δεν γνωριζόμασταν απο παλια δεν νομιζω να με δέχονταν αργότερα. Και παλι αυτα που γραφω δεν εκφραζουν επακριβως αυτα που σκεφτομαι και νιωθω αλλα προσπαθω να δωσω μια γενικη εικονα του ψυχοκοσμου μου για να μπορεσει καποιος να μου δωσει καποια συμβουλη, μια γνωμη, μια αποψη...
Ακομη είμαι στο δεύτερο έτος των σπουδών μου και έχω αρχίσει να ανησυχώ για το μέλλον μου... για το αν είμαι κατάλληλη να ασχοληθώ με αυτόν τον τομέα, αν θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις απαιτήσεις της κοινωνίας, της πραγματικότητας όσο και των δικών μου φιλοδοξιών..Ανησυχώ μήπως δεν θα μπορέσω να κάνω μεταπτυχιακό , να πάρω κάποια υποτροφία , να βρω κάποια θέση στο επάγγελμα μου. Ωστόσο είναι κατι που με ενδιαφέρει πολυ και θελω να το καλλιεργησω και να το αναπτυξω όσο μπορω.
Δεν ξερω αν ολα αυτα σχετιζονται με φοβιες ή αγχη παντως χρειάζομαι τις συμβουλες αλλων ανθρωπων...Νιωθω πως βρισκομαι σε αδιεξοδο σε πολλα θεματα στη ζωη μου..νομιζω οτι δεν θα μπορεσω να καταφερω ποτέ κατι σημαντικο ..Απελπιζομαι...