Originally Posted by
Constantly curious
Σοβαρό ερωτημα ρεακι.
Εαν πχ. εγω ειχα/εχω Υψηλες προσδοκιες, πληγωνομαι ευκολα, μπαινω πρωτη στην θεση του αλλου και ολα αυτα τα κανω σε ανθρωπο που δεν τα αναγνωριζει ?
Εαν το νευρικο μου συστημα ειναι ευαισθητο και ο/η αλλος δεν εχει ιδεα απο τον τομεα, ποιος πταιει ? οε ο?
Και στις δυο περιπτωσεις θα κακιζω τον εαυτο μου που δεν προσεξα.
Να το παω και αλλου, σ αρεσει η μιρλα? εγω δε γουσταρω να παιρνω την "φιλη" την ωρα που βλεπει το βουνο και χαιρεται να κλαιω τον πονο μου...
ουτε θελω να τρωω κρισεις πανικου και να νιωθω το μαυρο προβατο που -αχ καλε τι περναει και τουτη-
Στο συμπερασμα, οποιος υπηρξε στη ζωη μου λογικα θα μεινει παρολες τις κλειστες μου, ανασφαλειες,ιδιοτροπιες. Αν οχι... ερημητισσα θα γινω:p
*Τον πραγματικο Φιλο αλλος τον εννοει να του κανει τα χατηρια και να του αγοραζει δωρα και αλλος απλα να τον αποδεχεται για το ολο του τον τυπο.
Και επειδη γενικως τα εχω παρει πανω σε αυτο τον τομεα... δεν γινεται να απολογουμαστε συνεχως για την ασθενεια. Δεν ειπα να ειμαστε γαιδουρια αναισθητοι αλλα οχι και να φταιμε αν κοβουμε λασπη απο ατομα που μιλανε με ατακες του στυλ "νταξ μωρε, κλαιγετε αυτος/η σκεφτεται πολυ, φοβαται τις ευθυνες" .
Και πες οτι εχουν και ενα ποσοστο δικιου στα συμπερασματα τα ανωθεν, πως φερονται εφοσον ειναι φιλοι και κατεχουν και την ουσια βρε παιδι μου ? Θελουν να σε παρουν τηλεφωνο για μια καλημερα? ή να παρουν για να σου ζητησουν μια συγκεκριμενη χαρη ? Θελουν να νιωσουν καλα με τον εαυτο τους και υπερανω αλλα κατα τα αλλα ανθρωπιστες ?
Με απλα λογια, εχω ζησει "φιλες με παρανοια" που δεν πηγαν σε ψυχιατρο αλλά ημουν εκει. Αρρωστησα και ο τροπος τους κυμαινεται απο ή θα κανεις αυτο που θελω εγω ή σε αφηνω στον "κοσμο σου".
Φιλια ? χμ.....
Τα ορια ειναι δυσδιακριτα τουλ για μενα.