Κρίση πανικού- δεν ξέρω τι να κάνω
Χθες έπαθα την πρώτη μου κρίση πανικού. Ποτέ δεν πίστευα ότι θα μου συμβεί κάτι τέτοιο και συνέχεια ρωτάω τον εαυτό μου «γιατί σε μένα;» Γιατί όχι σε μένα όμως; Συνέβη ξαφνικά και δεν ήξερα πώς να το χειριστώ. Ένοιωθα ότι δεν μπορούσα να ελέγξω το σώμα μου, οι μυς μου είχαν παραλύσει και αισθανόμουν απέραντο φόβο και θλίψη. Σήμερα είμαι καλύτερα αλλά η θλίψη δεν μου έχει περάσει. Έκλαψα χτες και δεν μου πέρασε. Συνήθως όταν κλαίω μετά νοιώθω καλύτερα, τώρα όμως δεν συμβαίνει αυτό. Σήμερα θέλω να κλαίω συνέχεια, όπου κι αν είμαι, και ακόμα και όταν κλαίω δεν ξεθυμαίνω. Δεν ξέρω τι να κάνω. Φοβάμαι ότι δεν θα το ξεπεράσω και ότι θα είμαι για πάντα καταθλιπτική. Σαν να με πλακώνει ένα βάρος και δεν μπορώ να το βγάλω από πάνω μου. Είμαι άνεργη τους τελευταίους έξι μήνες και γενικά έχω αγχωθεί ότι δεν θα βρω δουλειά, θέλω να μην μένω μαζί με τους γονείς μου αλλά δεν μπορώ να κάνω και αλλιώς αφού δεν έχω δουλειά. Η όρεξη μου έχει μειωθεί, έχασα δύο κιλά και το βράδυ μετά την κρίση πανικού δεν κοιμήθηκα καθόλου. Γενικά τις τελευταίες μέρες δεν έχω πολύ ύπνο. Φοβάμαι ότι δεν θα μπορέσω να κοιμηθώ ξανά και πιέζω τον εαυτό μου για να φάει. Είμαι πολύ ευαίσθητη και δεν ξέρω τι να κάνω. Δεν θέλω να πάω σε ψυχολόγο ούτε να πάρω φάρμακα και φοβάμαι ότι το οικογενειακό μου περιβάλλον θα με κοροϊδέψει γιατί νομίζει ότι απλώς έχω άγχος και επειδή είμαι πολύ ευαίσθητη δεν μπορώ να το χειριστώ. Δεν λέω ότι δεν ισχύει αλλά πρώτη φορά μου συμβαίνει κρίση πανικού και δεν ξέρω άλλοι άνθρωποι πόσο εύκολα χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Σίγουρα πάντως οι γονείς μου δεν μπορούν να με καταλάβουν εκτός αν το έχουν πάθει οι ίδιοι, κάτι που δεν ισχύει, οπότε θυμώνω όταν απλώς λένε ότι έχω άγχος. Και εγώ τόσο καιρό πίστευα πως η κρίση πανικού είναι απλώς μια κατάσταση άγχους αλλά ήταν πολύ πιο έντονο από ότι πίστευα και μόνο αν το έχεις πάθει καταλαβαίνεις πως νοιώθει κάποιος. Χρειάζομαι την βοήθεια κάποιου που το έχει βιώσει και το έχει ξεπεράσει. Φοβάμαι ότι έχω βαριά κατάθλιψη και δεν ξέρω τι να κάνω γιατί δεν μου έχει ξανασυμβεί . Βοηθάει το να λέω στον εαυτό μου ότι είμαι καλά και να παριστάνω την χαρούμενη; Μήπως αν πιστέψω ότι είμαι καλά θα γίνω κιόλας; Στο μυαλό μας δεν είναι όλα αυτά εξάλλου;