Συγκατοίκηση με Ατομα 3ης ηλικίας
Παιδιά καλησπέρα ,
θέλω να μιλήσω και να ζητήσω την άποψη σας μπας και μου δώσει μια λύση στον Γολγοθά μου . Είμαι 33 ετών έχω σπουδάσει φυσικοθεραπευτής και εδώ και 7 χρόνια συγκατοικώ με τους γονείς μου. έχω πατέρα ηλικιωμένο 85 ετών πριν από 7 χρόνια έπαθε ένα εγκεφαλικό και σταδιακά πέφτει σωματικά και ψυχικά . Μαζί του παρακμάζω και εγώ . έχω άλλα τρία αδέρφια ο καθένας την δουλειά του και την οικογένεια του και ο μικρός (εγώ)είναι για τις δουλειές . Η κατάσταση είναι πλέον εκτός ελέγχου η μητέρα μου περνάει πολλά ,κάνει πολλά περισσότερα από αυτά που κάνει ένας νορμάλ άνθρωπος και εγώ απλά στήριγμά της . 24 ώρες ασχολούμαστε με το πότε θα πάει τουαλέτα ο γέρος .Σε πολλούς από εσάς θα φανεί αστείο αλλά πιστέψτε με είναι ένας Γολγοθάς. Ο γέρος πλέον παραμελεί τα πάντα δεν βοηθάει σε τίποτα και δεν εκτιμάει και τίποτα . έχω φτάσει πλέον στα όρια μου βλέπω ότι η ζωή μου χάνετε . Δεν μπορώ να σταθώ σε τίποτα . Από υγεία δεν μπορώ να του προσφέρω τίποτα από τον κλάδο μου για τι σαν ασθενής δεν μου δίνει σημασία ότι και να προσπαθήσω δεν έχει την θέληση εκείνος . Σχέση η για ελεύθερο χρόνο φοβάμαι να κάνω το οτιδήποτε μήπως πέσει η θέλει να πάει τουαλέτα και περιορίζομαι σε πράγματα που διαρκούν λίγο έκτος σπιτιού. Είναι πατέρας μου τον σέβομαι αλλά αρχίζει και μου βγαίνει πολύ θυμός τελευταία. Ξεσπάω, φωνάζω ,μετανιώνω σπαράζω μέσα μου που 7 χρόνια δεν ανοίγω τα φτερά μου ... Πριν λίγες μέρες μου ήρθε μια πρόταση για άλλη πόλη να πάω για δουλειά και δεν ξέρω τι να κάνω. όλοι προσποιούνται ότι χαίρονται για μένα και στο τέλος καταλήγει η πρότασή τους και άμα φύγεις πως θα κάνουμε χωρίς εσένα . Η μάνα μου ξέρει τι περνάω και αυτή μια από τα ίδια για τι φοβάται ότι δεν θα αντέξει χωρις την βοήθεια μου . Αν κάποιος πέρασε η περνάει κάτι αντίστοιχο ας μου δώσει μια λύση . Να φέρουμε ξένο άνθρωπο τώρα που θα φύγω δεν θα λύσει την κατάσταση γιατί πάλι θα τα κάνει μόνη της ....Νιώθω πολλές τύψεις μην καταλήξει ο γέρος τώρα που φεύγω και πάρω όλην την ευθύνη πάνω μου . Οι υπόλοιποι 3 κάνουν πως ενδιαφέρονται αλλά δεν τους βλέπω να κάθονται πάνω από μια ώρα ...ότι απάντηση θετική η αρνητική θα ήθελα να την ακούσω όλο και κατι μπορω να πάρω για βοήθεια ...Σας ευχαριστω