Originally Posted by
-moonlight-
Σας έχω τρελάνει κι' εσάς, σταμάτησα από καιρό να τρελαίνω την ψυχολόγο στα e-mails και στις συνεδρίες συζητάμε για τόσα πράγματα που ξεχνάω ή δεν προλαβαίνω να την ρωτάω αυτά που με προβληματίζουν ή σκέφτομαι. Θα προσπαθήσω να είμαι όσο πιο σύντομη γίνεται.
Όταν συμβαίνουν διάφορα ακραία, δηλαδή σκεφτείτε ότι απειλείται η σωματική ακεραιότητά σας και βλέπετε πως στο τσακ την γλυτώνετε, και εκείνη την στιγμή εύχεστε να μην γλυτώνατε γιατί είστε παραιτημένοι και δεν γουστάρετε την ζωή, τότε εκεί καταλαβαίνετε πλέον πως αν γίνει κάτι κακό, εσείς δεν σας αντιδράσετε ούτε καν λόγω ενστίκτου επιβίωσης, σωστά;
Το άλλο που με ανησυχεί είναι όταν υπάρχουν έντονες εντάσεις ή πράγματα που παλιά μου προκαλούσαν πόνο και είχε κάθε σοβαρό λόγο, πλέον νιώθω σαν να είμαι απαθής και κενή. Δεν τους δίνω την σημασία που τους έδινα παλιά και αυτό με φοβίζει γιατί άρχισα να σκέφτομαι πως συνηθίζω καταστάσεις που ΔΕΝ θα έπρεπε για κανένα πούστη λόγο να τις δέχομαι. Η μητέρα μου φτάνει στο σημείο να με παρακαλάει να μετακομίσω κι' εγώ με όσα συμβαίνουν ΓΕΛΑΩ!!!! Δεν είναι παράλογο αυτό; Ειλικρινά δεν ξέρω τι μου συμβαίνει, ίσως είναι άμυνα, συνήθεια ή παραίτηση;
Και κάτι τελευταίο. Έχω κατάθλιψη και ως γνωστόν υπάρχουν διαταραχές στην όρεξη. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο οι δικές μου μπορούν να "δικαιολογηθούν" γιατί με πιάνει μια αναξέλεκτη υπερφαγία για ένα διάστημα (μπορεί να τρώω σε σημείο αηδίας, να νιώθω πως δεν χωράει άλλο, να έχω τάση για εμετό αλλά ΣΥΝΕΧΙΖΩ γιατί είναι η μοναδική μου απόλαυση μετά τον ύπνο που με κάνει να νιώθω νεκρή), είτε ΟΛΗ ΜΕΡΑ είτε μια φορά π.χ μόνο το βράδυ αλλά σε μεγάλες ποσότητες και μετά από όλα αυτά μπορεί να με πιάσει για κάποιες μέρες η "ανορεξία", μειώνεται τελείως η όρεξη κι' εγώ επειδή θέλω να το εκμεταλλευτώ δεν τρώω ούτε με το ζόρι. Άλλες φορές τρώω ελάχιστα επειδή με κυνηγάνε και μετά ξαναεπανέρχεται η γαμημένη όρεξη και έχω πάλι επεισόδια υπερφαγίας. Εναλλάσονται συνεχώς αλλά κυριαρχεί η υπερφαγία. Ακούω διάφορα από γονείς. Νομίζουν πως το κάνω επίτηδες, μου λένε πως έχουν αηδιάσει και άλλα ωραία που με ρίχνουν ακόμα περισσότερο αλλά μάλλον προσπαθούν να με κάνουν να συνέλθω, δεν ξέρω.
Το θέμα είναι πως με έχω σιχαθεί. Προσπαθώ να το σταματήσω αλλά νιώθω πως είναι αδύνατον. Μπορεί να το καταφέρω για 1-2 μέρες και μετά ξανά τα ίδια. Όμως δεν το κάνω επίτηδες ρε γαμώτο. Όσο βλέπω τα κιλά να ανεβαίνουν και κοιτάω πως αλλάζει το σώμα μου από το Καλοκαίρι (που εκεί πραγματικά με είχα εκτιμήσει λόγω γυμναστικής και υγιής νοοτροπίας), φοβάμαι για βουλιμία και σκέφτομαι πόσο άχρηστη είμαι που νιώθω τόσο ανίκανη να με βοηθήσω. Με έχω σιχαθεί. Έχω καταλήξει να είμαι απλά παρατηρητής της "ζωής" μου.
Οι παραπάνω εναλλαγές είναι φυσιολογικές; Μπορώ να ξεφύγω; Πείτε μου κάτι, ακόμη και βρισιά, υποτίμηση, οτιδήποτε.. Πως μπορώ να με κουμαντάρω; Αν μπορείτε απαντήστε και στα προηγούμενα ερωτήματα.
Υ.Γ: Δεν παίρνω φάρμακα για να έριχνα εκεί το φταίξιμο της αύξησης βάρους και ανεξέλεκτης υπερφαγίας ή μείωσης της όρεξης.