υπάρχει κάποιο εγκυρο θεωρείτε στο ιντερνετ?
έχετε βρει κάποιο?
Printable View
υπάρχει κάποιο εγκυρο θεωρείτε στο ιντερνετ?
έχετε βρει κάποιο?
Αν υπάρχει με ενδιαφέρει και μένα ...Πάντως δε τα πολύ εμπιστεύομαι! !!
εγω κανω κατα διαστήματα στον γιατρό που επισκέπτομαι παντως
καλησπερα.
περαν των τυπικων ερωτησεων σε τεστ για καταθλιψη,προσωπικα ενημερωθηκα πως μπορουμε απλα να παρακολουθουμε τα επιπεδα σεροτονινης που εχουν μεγαλη σχεση με την καταθλιψη.
δεν το εχω επιβεβαιωσει,καθως εκανα την εξεταση και περιμενω τα αποτελεσματα,τα οποια θα παω στον ψυχιατρο να ξεκινησω φαρμακευτικη θεραπεια.
για να δουμε τι θα δουμε κοινως!
Τι εξέταση είναι αυτή καινούρια? Για πες λεπτομέρειες?
βασικα αρχικα μου την ειπαν στην γερμανια που ειχα μπει για επαναληπτικες ασχετες εξετασεις,τυπου "δαντελα".
ειδαν το ιστορικο με την πρωην φαρμακευτικη αγωγη για καταθλιψη και μου ειπαν να το κοιταξω.μετα αφου το συζητησα εδω με την ψυχολογο που επιμενει να ξαναξεκινησω τα φαρμακα (και δεν την ακουω) εψαξα κι εμαθα πως γινεται κι εδω.
να φανταστεις οτι ουτε ο μικροβιολογος μου δεν ηξερε οτι τελικα μπορει να μου την κανει εκεινος! χαχαχαα
μου ειπε θα το ψαξω να δω που μπορω να σε στειλω να την κανεις!
γινεται με απλη αιματος αλλα ζητας συγκεκριμενα για σεροτονινη ή κι απλη συλλογη ουρων 24 ωρες ΑΚΡΙΒΩΣ!
προτιμησα την ουρικη γιατι ειναι καμμενες οι φλεβιτσες μου και ταλαιπωρουμαι πολυ για να βρεθει καμμια σωα κι αναμενω....
παιρνουν λιγες μερες ομως οι απαντησεις.
καλησπερα Κατερινα, την εχω ξανα ακουσει την εξεταση
αλλα δεν μου φαινεται και πολυ λογικη...
εάν εχεις καταθλιψη λογικο δν ειναι τ επιπεδα της σεροτονινης ν ειναι πλ χαμηλα?
αγχωδη διαταραχη το ίδιο?
Κατάλαβα είχα κάνει κι εγώ πριν χρόνια αλλά δεν ήξερα ότι γίνεται στην Ελλάδα πλέον νομίζω παλιά δεν γινόταν εντάξει εγώ την είχα κάνει άλλα δεν τα πολύ εμπιστεύτηκαν τα αποτελέσματα σα δείκτης είναι για την υγεία γενικά
Ναι νεράιδα γι αυτό την κάνεις άμα είναι χαμηλά είναι δείκτης ότι έχεις κατάθλιψη αλλά για το γιατρό είναι εύκολο να το καταλάβει χωρίς εξέταση η εξέταση γίνεται πιο πολύ για σένα
δεν ξερω ακομα τι και κατα ποσο βοηθαει περαν του οτι (απο οσα μου ειχε πει ο γερμανογιατρος) οτι βοηθαει στο κατα ποσο ειναι πεσμενη η σεροτονινη και στο τι φαρμακο αναλογως βοηθαει περισσοτερο στο να σου δοθει.
πχ σε πολυ πεσμενη σεροτονινη το πρωτο φαρμακο που μου ειχε δοθει ηταν λογικο κι αναμενομενο οτι δεν θα βοηθουσε.
σε ελαφρως πεσμενη σεροτονινη αποφευγουν δυνατα ψυχοφαρμακα κλπ
επισης βοηθαει στο να προσδιορισουν τον βαθμο της καταθλιψης
η καταθλιψη γενικως σιγουρα δεν χρειαζεται αυτην την εξεταση για να διαγνωστει απο καποιον ειδικο.
οταν παρω απαντησεις θα σας πω περισσοτερ κι πιο εγκυρα πραματακια
αυτο κάνω με τον γιατρό κατα διαστηματα
τεστ για την καταθλιψη
http://www.pneumonologiko-kentro.com...9%CF%88%CE%B7/
Παιζει να εχω κανει σχεδον ολα τα τεστ, λαμβανοντας και αγωγη. Δεν τους εχω εμπιστοσυνη.
Γιατι συνηθως πανε πακετο με την προωθηση ιδιωτικης κλινικης.
Πας στον ψυχιατρο και αν ειναι αξιολογος Ιατρος μπορει να κανει διαγνωση !
εγω θελω να ξερω το κοστος της συγκεκριμενης εξετασης της σεροτονινης, γιατι μου φαινεται απιθανο να υπαρχει περιπτωση να την καλυπτει το ταμειο!!!
Εγώ την έκανα σε εργαστήρι του εξωτερικού για Ελλάδα δε ξέρω