Originally Posted by
spr1980
Γάτε είχα προσπαθήσει στο παρελθόν να σου στείλω μην., αλλά δεν ήταν εφικτό. Είναι πάρα πολύ καλό που παρόλα αυτά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι, προσπαθείς τόσο πολύ και δεν εγκαταλείπεις. Πολλοί ιδεοψυχαναγακστικοί (μεταξύ αυτών κι εγώ) μπορούμε να σε διαβεβαιώσουμε ότι μπορείς να σκεφτείς και να αισθανθείς από το άγχος σου άλλα τόσα από αυτά που αναφέρεις. Είναι όλα προιόν του μυαλού και του άγχους σου και έχουν την ίδια φύση, μολονότι κάθε καινούργια σκέψη ή συναίσθημα, σε διαλύει, καθότι "επιβεβαιώνει" στο μυαλό σου προφανώς την ιδέα σου ότι τρελάθηκες και τα'χεις παίξει τελείως. Κι εγώ παθούσα για πολλά χρόνια, δεν είμαι η καταλληλότερη να σε συμβουλέψω καθώς κι η ίδια αγωνίζομαι. Με τον ψυχολόγο κάνεις γνωσιακή - συμπεριφορική θεραπεία? Είναι η θεραπεία εκλογής γαι την ιδεοψυχαναγακστική και υποτίθεται μαθαίνεις να αδιαφορείς για όλα αυτά τα κουλά που σκέφτεσαι και αισθάνεσαι. Εγώ προσπαθώ, αλλά δεν το έχω καταφέρει ακόμα. Ειδικά το συναίσθημα του τρόμου, δεν παλεύεται. Όλα αυτά που περιγράφεις μου είναι πολύ γνώριμα. Κι εγώ έχω και κατάθλιψη μαζί (δωράκι...). Κατά τα λοιπά, έχε σαν εναλλακτική και την φαρμακευτική αγωγή, η οποία μειώνει ορατά έως εξαλείφει τα συμπτώματα. Επειδή όμως είσαι μικρός και εγώ την έχω πατήσει έτσι, όσο αντέχεις, απέφυγέ τα, γιατί ακολουθούν της διακοπής τους, υποτροπές και νέα δράματα...Ισχύει ότι γράφτηκε παραπάνω, ότι δηλ. κάτι υποσεινήδητα σου πυροδοτεί όλα αυτά τα συμπτώματα και καλό θα ήταν για την μετέπειτα πορεία σου να το εντοπίσεις. Βέβαια η γνωσιακή - συμπεριφορική, δεν βοηθά τόσο σ' αυτό το κομμάτι. Πάλεψέ το!